Breastfeeding Tips | Pengalaman Ramadhan

Pengalaman Berpuasa Sambil Menyusu di Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan semua! Sedar tak sedar dah menginjak hari ke 14 Ramadhan tahun ni. Dah dekat separuh. Jadi macamana prestasi Ramadhan kita tahun ni? Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, walaupun surirumah beranak dua macam saya, mesti terasa penatnya kan. Saya ni memang seorang yang tak tahan lapar. Berenggang dengan Makanan adalah weakness point saya. Sejak…

Sekitar Sahur Di Masjid Negeri Shah Alam
Pengalaman Ramadhan

Sekitar Sahur Di Masjid Negeri Shah Alam

Plannya 10 malam terakhir nak cecuba bermalam dan iktikaf di masjid, tapi masih dalam percubaan. Kami ke masjid dalam sekitar 4 lebih. Terkejut juga lah sebab parking full dan orang ramai. Ramai rupanya yang bermalam di masjid. Ada yang bermalam dengan keluarga dan anak-anak kecil. Sahur Sahur kalau tak nak beratur panjang, bagus lah ambil…

Sambut Ramadhan Di Masjid-Masjid
Pengalaman Ramadhan | Zinc Complex

Sambut Ramadhan Di Masjid-Masjid

Alhamdulillah dah masuk Ramadhan ke 10 pun 😀 Bagaimana Ramadhan kita so far? Takpe tak perlu jawab, kita boleh nilai sendiri 🙂 Sepanjang Ramadhan kali ni alhamdulillah Allah izin kami untuk meluangkan lebih masa di masjid. Memang best lah. Hasil survey kat Facebook sebelum Ramadhan, survey nak cari Masjid yang mesra kanak-kanak, Alhamdulillah kami dah…