Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Vitamin Hilangkan Letih Breastfeeding Supaya Mama Tak Give Up Breastfeed

Letih betul menyusukan Muhammad masa baby. Masa tu baby Muhammad minta susu dengan sangat kerap, rasanya lepas setengah jam habis menyusu, mesti nak lagi. Pulak tu setiap kali menyusu, mau nya dia menyusu kadang tu hampir sejam. Baby Muhammad kerap menyusu bukan sebab susu saya sikit. Susu saya banyak saja sampai bengkak susu. Tapi kan…

Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Supplement Set Ibu Menyusu Banyakkan Susu Badan? 

Sebelum saya berkongsi tentang supplement Shaklee yang membantu membanyakkan susu badan, izinkan saya berkongsi tentang apa itu supplement.  Supplement adalah bahasa english yang digunapakai dalam bahasa melayu.  Jika ditakrifkan, ianya bermaksud tambahan.  Bila kita kata ia tambahan, bermakna, supplement bukan watak utama untuk menjayakan penyusuan.  Tetapi supplement hanya watak tambahan untuk banyakkan susu badan.  Ada…

Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing

Walaupun saya menyusukan anak-anak saya dengan susu ibu, ia bukan bermakna saya memandang rendah ibu yang tidak menyusukan anak mereka. Saya sendiri menyusu susu formula semasa kecil. Tapi alhamdulillah hubungan dengan mak saya sangat rapat hingga ke alam universiti. Penyusuan susu ibu adalah sebuah pilihan sebenarnya. Lengkapkan diri kita dengan ilmu, dan teruskan jika anda…

Set Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Terlajak Laris

Seronok kan bila menyusukan baby je, susu cukup, baby pun tersenyum manis, tak meragam. Kalau pam pulak, susu mesti penuh satu botol. Bukan setakat penuh, pekat pulak tu. Bertambah riang hati seorang ibu yang menyusukan anak, betul tak? Tapi tak semua di anugerahkan dengan nikmat yang sama. Ada ibu terpaksa perah setengah jam, tapi susu…

Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

5 Tips Untuk Susu Melimpah Ruah Yang Terbukti Berkesan

Susu badan semakin berkurang lepas habis cuti bersalin? Mesti stress kan… Ramai ibu-ibu yang menghadapi masalah yang serupa. Lepas masuk ofis selepas bercuti panjang, susu badan yang sebelum nih meriah terus merudum. Jangan risau… Anda bukan keseorangan. Saya juga pernah mengalami masalah yang sama sewaktu menyusukan anak kedua saya. Memang sedih dan rasa tertekan… Yelah, ibu…