Vitamin Hilangkan Letih Breastfeeding Supaya Mama Tak Give Up Breastfeed
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Vitamin Hilangkan Letih Breastfeeding Supaya Mama Tak Give Up Breastfeed

Letih betul menyusukan Muhammad masa baby. Masa tu baby Muhammad minta susu dengan sangat kerap, rasanya lepas setengah jam habis menyusu, mesti nak lagi. Pulak tu setiap kali menyusu, mau nya dia menyusu kadang tu hampir sejam. Baby Muhammad kerap menyusu bukan sebab susu saya sikit. Susu saya banyak saja sampai bengkak susu. Tapi kan…

Supplement Set Ibu Menyusu Banyakkan Susu Badan? 
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Supplement Set Ibu Menyusu Banyakkan Susu Badan? 

Sebelum saya berkongsi tentang supplement Shaklee yang membantu membanyakkan susu badan, izinkan saya berkongsi tentang apa itu supplement.  Supplement adalah bahasa english yang digunapakai dalam bahasa melayu.  Jika ditakrifkan, ianya bermaksud tambahan.  Bila kita kata ia tambahan, bermakna, supplement bukan watak utama untuk menjayakan penyusuan.  Tetapi supplement hanya watak tambahan untuk banyakkan susu badan.  Ada…

Bila Stok Susu Pantang Mula Cair & Rosak…
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Bila Stok Susu Pantang Mula Cair & Rosak…

Menangis hampir meraung Fiza bila tengok hampir semua stok susu yang dia kumpul sejak dalam pantang, dah mencair. Fiza : Abang, stok susu Fiza dah cair… Lemah longlai badan Fiza. Diorang baru balik dari makan di luar dan beli sedikit barang basah. Balik tu, masa nak simpan ikan dan ayam, Fiza terkejut tengok stok susu…

4Cara Banyakkan Susu Sejurus Selepas Bersalin
Berpantang | Set Breastfeeding | Set Pantang

4Cara Banyakkan Susu Sejurus Selepas Bersalin

Lepas bersalin, kalau hospital tu mesra penyusuan susu ibu, nurse akan bagi kita baby dan ajar cara nak menyusukan anak. Tapi kalau tidak, selamat lah anak dibawa terus ke nurseri. Takpe, kita boleh request. Oh, hari ni, saya nak kongsikan secara ringkas tentang cara banyakkan susu sejurus selepas bersalin, cara saya 😉 4 Petua Cara…

Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing

Walaupun saya menyusukan anak-anak saya dengan susu ibu, ia bukan bermakna saya memandang rendah ibu yang tidak menyusukan anak mereka. Saya sendiri menyusu susu formula semasa kecil. Tapi alhamdulillah hubungan dengan mak saya sangat rapat hingga ke alam universiti. Penyusuan susu ibu adalah sebuah pilihan sebenarnya. Lengkapkan diri kita dengan ilmu, dan teruskan jika anda…

Vitamin Kurus Sebelum Raya Untuk Ibu Menyusu
Set Breastfeeding | Set Kurus

Vitamin Kurus Sebelum Raya Untuk Ibu Menyusu

Walaupun menyusukan anak boleh bakar 500 kalori, tapi tak gerenti tau semua ibu yang menyusukan anak kekal langsing. Ada je badan bagai dipam-pam walaupun dah puasa bagai. Kalau rasa fed-up dengan keadaan badan, mari lah cuba Set Kurus Shaklee. Dalam Set Kurus ni ada ESP, Alfalfa dan Lecithin Apa, risau ada effect kat baby? Takde,…

5 Tips Banyakkan Susu Semasa Pantang
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

5 Tips Banyakkan Susu Semasa Pantang

Kebanyakan first time mother merasakan pantang adalah detik yang paling menguji. Dengan macam-macam perangai baby baru nak kena adjust. Ye lah, situasi baru. Kalau sebelum ada baby, tak perlu bangun tengah malam, tak perlu dodoi baby hingga satu jam untuk tidur. Tu belum masuk stress fikir susu tak memancut-mancut masa dalam pantang. Susu memang tak…

5 Tips Untuk Susu Melimpah Ruah Yang Terbukti Berkesan
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

5 Tips Untuk Susu Melimpah Ruah Yang Terbukti Berkesan

Susu badan semakin berkurang lepas habis cuti bersalin? Mesti stress kan… Ramai ibu-ibu yang menghadapi masalah yang serupa. Lepas masuk ofis selepas bercuti panjang, susu badan yang sebelum nih meriah terus merudum. Jangan risau… Anda bukan keseorangan. Saya juga pernah mengalami masalah yang sama sewaktu menyusukan anak kedua saya. Memang sedih dan rasa tertekan… Yelah, ibu…