Hamil | Set Hamil

Set Hamil Shaklee Untuk Bekalan Nutrisi Ibu Hamil

Ibu hamil sangat memerlukan nutrisi yang lengkap untuk menampung keperluan ibu dan juga bayi dalam kandungan. Bayi akan ambil zat dan nutrisi dari tubuh ibu, kemudian baru zat dan nutrisi dari pemakanan ibu akan diserap untuk kegunan kesihatan tubuh ibu Jika pemakanan ibu tidak dititikberatkan, berkemungkinan besar ibu akan mengalami sakit-sakit seperti sakit belakang, rendah…

Hamil | Set Hamil

Makanan Penyebab Keguguran

Saya pernah keguguran sebelum kelahiran Maryam, semasa Muhammad umur setahun lebih. Tapi masa tu belum sampai 10 minggu. Bila jumpa gynae, masa tu Dr Delaila, antara punca keguguran saya adalah sebab gaya hidup saya yang kurang sihat termasuk kurang brisk walking (berjalan santai), kurang protein, etc. Masa tu belum sepenuhnya makan Shaklee 😉 Dr Delaila…

Set Hamil

Tahniah Kak Eli!

Alhamdulillah akhirnya selamat bersalin jiran saya. Yang saya pernah cerita makan vitamin E untuk kulit, tapi side effect nya, Alhamdulillah tiba-tiba period getting better dan Alhamdulillah melekat zuriat ke 4 selepas hampir 4 tahun menunggu cahaya mata. Dan jugak yang saya pernah cerita dia makan Vitalea, baru lah HB naik compared to makan iberet siap…

Set Hamil

7 FAQ Vitamin Set Mengandung Shaklee

Kalau kita pregnant dan check up kat klinik atau hospital, biasanya gynae akan bagi supplement siap-siap. Tapi sejak pregnant Maryam, saya memilih Shaklee sebagai supplement pre-natal 😀 Sebabnya, Shaklee ni semulajadi, takde bahan kimia. Supplement klinik mungkin ada beberapa bahan kimia. Macam mana nak tahu vitamin tu natural ke tidak? Kalau nak tengok natural atau…

Hamil | Set Hamil

Tips Elak Sembelit Semasa Mengandung

Sembelit masa mengandung terjadi sebab biasanya kita ni malas benar nak minum air. Atau kalau makan tu, tak banyak makan sayur atau buah. Tapi dah namanya mengandung kan, ada benda yang kita tak lalu nak makan, kadang bau tumis pun tak boleh masuk T_T Jangan main-main tau dengan sembelit. Kalau teruk sangat, boleh jadi buasir…

Omega Guard | Set Hamil

Kepentingan Minyak Ikan Semasa Mengandung

Bila sebut Omega, mesti kita tahu ia adalah supplement minyak ikan. Minyak ikan pula sering dikaitkan dengan kecerdasan otak. Biasanya antara pemakanan tambahan yang paling dititik beratkan oleh ibu mengandung adalah Omega Guard, sebab ia membantu pertumbuhan otak bayi dalam rahim. Semua kita nak anak yang bakal lahir nanti, cerdik dan cerdas, betul tak? Dari…

Set Hamil

Tujuh Vitamin Penting Untuk Ibu Hamil

Saya pasti semua ibu mahukan yang terbaik untuk anaknya. Sebab itulah apabila hamil, ramai yang berhati-hati dan menjaga pemakanan masing-masing supaya kesihatan anak dalam kandungan terjaga. Memang tak dapat dinafikan, apa yang dimakan akan mempengaruhi tumbesaran bayi di dalam rahim di samping memastikan ibu yang mengandung terus sihat dan cergas. Memilih Vitamin Yang Terbaik Semasa…

Ostematrix | Set Hamil | Set Pregnant

Kenapa Ibu Mengandung Kena Amalkan Supplement Kalsium

Salah satu supplement penting untuk ibu mengandung adalah kalsium. Kalsium penting untuk membantu pembentukan  tulang dan gigi baby dalam rahim. Kalsium boleh didapati dari produk tenusu seperti susu dan juga sayur- sayuran. Walaupun banyak makanan boleh bekalkan kalsium, tetapi banyak zat kalsium telah hilang dari makanan ini akibat pencemaran udara, pencemaran tanah, dan proses pemindahan…