Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat
Kolesterol | kuruskan badan | Set Kurus

Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat

Bila kita makan makanan, contohnya pisang goreng, makanan akan melalui usus. Bila melalui usus, semua yang ada dari makanan ini akan diserap terus ke dalam salur darah. Semua termasuk vitamin, mineral, lemak dan kolesterol. [youtube id=”iMhBcOlfvYw” width=”600″ height=”340″ position=”CENTER”] Masalahnya bila terlalu banyak lemak dan kolesterol yang diserap, salur darah kita dah tak boleh nak…

Kuruskan Badan – Kenapa Kebanyakan Diet Gagal
Cinch | Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Kuruskan Badan – Kenapa Kebanyakan Diet Gagal

Kebanyakan diet untuk kuruskanĀ badan memerlukan anda untuk puasa atau kurangkan makan. Ini menyebabkan anda akan kehilangan lemak dan otot, aau salah satu di antara lemak dan otot. Bila anda kehilangan otot, metabolisma tubuh anda akan menurun dan akan hilang keupayaan untuk membakar lemak. Sebab itu bila anda berhenti dari diet, tubuh anda tidak lagi mampu…

Set Kurus Shaklee Yang Paling Basic
Set Kurus

Set Kurus Shaklee Yang Paling Basic

Alhamdulillah Set Kurus Shaklee telah berjaya membantu ramai pengguna untuk kurus dengan sihat. Maksudnya lepas kurus, Alhamdulillah tak rebounce. Perlu di ingatkan, kurus adalah langsing ya. Langsing adalah tampak kurus dan dah boleh tinggalkan baju saiz XXXL šŸ˜€ Pantang Larang Set Kurus Shaklee WalaupunĀ  anda makan Set Kurus Shaklee, anda tetap tak boleh tinggalkan perkara…

Puasa Tak Membantu Kuruskan Badan Pun..
Set Kurus

Puasa Tak Membantu Kuruskan Badan Pun..

Biasa kita dengar orang cakap, kalau nak kurus, kena diet, kena cut off makan macam-macam, betul betul? Tapi hakikat sebenarnya, kalau nak kurus, diet adalah no no. Kenapa Tak Digalakkan Diet? Bila kita tak makan, badan kita terima signal seolah-olah kita sedang berada dalam zaman darurat. Zaman darurat yang tiada makanan. Jadi badan akan simpan…

Kenapa Orang Nak Kurus Tak Digalakkan Berpuasa?
Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Kenapa Orang Nak Kurus Tak Digalakkan Berpuasa?

Ramai orang salah faham, kalau nak kurus, puasa is the short cut. Tapi ramai tak tahu, puasa memang boleh turunkan sikit inci dan berat badan. Tapi, lepas puasa, badan akan rebounce ke berat asal, malah lebih teruk, mungkin naik lebih tinggi dari berat asal T_T Macam mana boleh jadi gini? Bila kita berpuasa, kita lapar….

Tips Kalau Nak Kurus, Kena Kerap Makan. Eh, Kenapa?
Set Kurus

Tips Kalau Nak Kurus, Kena Kerap Makan. Eh, Kenapa?

Kalau nak kurus, majoriti akan terfikir kena puasa, kena tahan makan, kena tak boleh makan banyak. Tapi tahu tak, kalau nak kurus, anda sangat digalakkan untuk makan dengan kerap. Haaaaa? Kang bertambah lak lemak sedia ada Makan Kerap Makan kerap tapi sedikit adalah lebih baik dari makan sedikit tapi banyak. Contoh 10 kali kunyah-kunyah buah,…

Vitamin Kurus Sebelum Raya Untuk Ibu Menyusu
Set Breastfeeding | Set Kurus

Vitamin Kurus Sebelum Raya Untuk Ibu Menyusu

Walaupun menyusukan anak boleh bakar 500 kalori, tapi tak gerenti tau semua ibu yang menyusukan anak kekal langsing. Ada je badan bagai dipam-pam walaupun dah puasa bagai. Kalau rasa fed-up dengan keadaan badan, mari lah cuba Set Kurus Shaklee. Dalam Set Kurus ni ada ESP, Alfalfa dan Lecithin Apa, risau ada effect kat baby? Takde,…

Nak Kurus Tapi Masih Menyusukan Anak?
Set Kurus

Nak Kurus Tapi Masih Menyusukan Anak?

Adakah anda nak kurus tapi sebab anda masih menyusukan anak, anda terpaksa melupakan hasrat anda? Anda nak cuba produk-produk kurus yang berlambak di pasaran tetapiĀ anda risau: Kesan sampingan terhadap anak anda yang sedang disusukan Susu badan berkurang atau kering Anda tak larat sebab terpaksa diet dan jaga makan Produk tersebut tak berkesan walaupun mahal Berat…