Hamil | Set Pregnant | Set Tenaga

Vitamin Pemberi Tenaga Untuk Ibu Mengandung

Masa mengandung ni subjektif. Ada orang masa mengandung lah time paling aktif. Rasa macam cergas bertenaga semacam. Tapi ada orang, masa mengandung tiba-tiba rasa mata kuyu semacam. Rasa nak tidur berhibernasi macam beruang kutub utara. Ekeke. Biasa orang yang rasa cepat letih dan pancit ni sebab low HB dalam darah. Saya masa mengandung Muhammad, cepat…

Ostematrix | Set Hamil | Set Pregnant

Kenapa Ibu Mengandung Kena Amalkan Supplement Kalsium

Salah satu supplement penting untuk ibu mengandung adalah kalsium. Kalsium penting untuk membantu pembentukan¬† tulang dan gigi baby dalam rahim. Kalsium boleh didapati dari produk tenusu seperti susu dan juga sayur- sayuran. Walaupun banyak makanan boleh bekalkan kalsium, tetapi banyak zat kalsium telah hilang dari makanan ini akibat pencemaran udara, pencemaran tanah, dan proses pemindahan…

Hamil | Set Hamil | Set Pregnant | Vitamin B Complex

Kenapa Ibu Mengandung Perlu Ambil Asid Folik & B Complex

Nama lain bagi asid folik adalah Vitamin B9. Selalunya setiap ibu mengandung akan wajib dibekalkan asid folik ¬†kerana ianya sangat sangat penting untuk mengelakkan spina bifida kepada baby dalam perut. Spina bifida ialah keadaan di mana tulang belakang baby tak sempurna terbentuk. Kalau tulang belakang dah tak sempurna, apa akan jadi agaknya? Kalau masa sebelum…