Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Hodoh Dengan Cepat

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Hodoh Dengan Cepat

Biasanya yang kena chicken pox ni adalah budak-budak. Senang sikit nak hilangkan parut chicken pox budak-budak sebab diorang pun kecik lagi, kulit pun tulus mulus lagi. Tapi jangan tak tahu, ada juga orang yang masa kecik tak kena, bila dah usia menginjak dewasa, baru kena. Lagi hampa bila dah kahwin ada anak, kita lak kena…

Cara Hilangkan Bekas Jerawat Di Muka Yang Dah ‘Berkampung’ Selama 7 Tahun

Cara Hilangkan Bekas Jerawat Di Muka Yang Dah ‘Berkampung’ Selama 7 Tahun

Adakah anda pernah mempunyai masalah jerawat yang serious sampai muka anda dah penuh dengan bekas parut jerawat? Mesti anda stress dan tertekan mencari cara untuk menghilangkan bekas-bekas jerawat tersebut… Masalah serupa dihadapi oleh Cik Farizan ini. Selama 7 tahun beliau terpaksa ‘berperang’ dengan masalah jerawat dan parut di muka. Alhamdulillah, sekarang kulit beliau dah cantik,…

Tips Kecantikan: Kenapa Sabun Tak Elok Untuk Kulit

Tips Kecantikan: Kenapa Sabun Tak Elok Untuk Kulit

Kalau anda jenis kulit kering susah nak dapat kulit lembab, kemungkinan besar anda nak selektif dalam bab pemilihan sabun cuci muka atau sabun badan. Sabun yang mengandungi sodium lauryl sulfate hanya akan membuatkan wajah anda bertambah kering dan kusam. Lebih bagus anda amalkan pembersih muka minyak zaitun yang tidak diproses. Ia kaya dengan khasiat dan…

Tips Bibir Kekal Merah

Tips Bibir Kekal Merah

Tiba-tiba rasa nak cerita pasal kecantikan sebab baca majalah kat rumah Kak Ida masa private coaching blog πŸ˜› Kira entry ni adalah sharing is caring lah πŸ˜‰ Bibir sebenarnya merupakan salah satu dari kulit kita. Kalau kita dehidrasi atau tubuh kurang air, bahagian pertama yang akan kelihatan adalah bibir. Cara nak pastikan bibir kekal merah…

Tips Kulit Cantik Berseri Sebelum Majlis Perkahwinan, Tanpa Mekap!

Tips Kulit Cantik Berseri Sebelum Majlis Perkahwinan, Tanpa Mekap!

Biasalah kita orang perempuan, jerawat dan jeragat tu dah semacam best friend pulak. Tapi mesti rasa geram kan tengok muka dah nak serupa kawah bulan. Especially yang bakal kahwin dalam masa terdekat, takkan nak harap mekap semata tutup semua tu. Mekap pun boleh buat muka kita makin rosak tau. Jaga-jaga πŸ˜‰ Antara cara yang boleh…

Rahsia Kulit Cantik Berseri Semulajadi
| | |

Rahsia Kulit Cantik Berseri Semulajadi

Biasalah kita orang perempuan, mesti suka kulit cantik berseri semulajadi. Surirumah pun suka nak tampil cantik tau. Sekurang-kurangnya bila tengok cermin tu, nampak berseri, boleh meningkatkan keyakinan diri πŸ˜‰ Plus nak sentiasa tampil paling cantik depan suami. Dapat pahala ni πŸ˜€ Tapi macam mana kalau kita dah pakai pencuci muka brand paling mahal sekalipun, muka…

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru

“Ni adik ya” Soalan yang biasa ditanyakan kepada saya, merujuk kepada Muhammad yang saya pimpin masa tu sebelum ternampak kelibat suami saya. Mungkin kerana melihatkan kulit saya yang awet muda dan bebas dari jerawat dan jeragat membuatkan orang tertanya-tanya. Bila saya nyatakan Muhammad anak saya, biasanya orang akan terkejut πŸ˜‰ “Wahh, nampak muda lah!” Alhamdulillah…

Jom Buat Masker Cara Mudah Di Rumah

Sempena Promosi Collagen ShakleeΒ bulan ni, apa kata kita mula rajinkan diri buat masker. Alah murah je masker handmade. Walaupun murah, kesan boleh dirasai dengan sekali pakai jer πŸ˜‰ Oh, sebelum terlupa… Pantang larang masker ni satu jer – kena konsisten! Kalau nak hasil terbaik, tak boleh malas-malas lah kan? Kalau nak kulit gebu & cantik…

Set Eczema Shaklee, dalam seminggu lebih je eczema hilang!
| | | | |

Set Eczema Shaklee, dalam seminggu lebih je eczema hilang!

Eczema ni kira benda baru bagi saya, sebab dalam family saye memang tak pernah ada yang kena. Saya ada ceritakan kat sini tentang Muhammad, anak sulung kitorang, umur 2 tahun kena eczema. Memang susah hati. Alahai, kalau anak demam pun susah hati kan, ini kan pulak kalau luka- luka siap bintik berair lagik naik kat…

| |

Pengalaman Kami Mengurangkan Eczema Bersama Shaklee

Eczema ni sejenis penyakit kulit. Sebenarnya eczema terjadi sebab ada sesuatu trigger immune system dalam badan. Contoh nya hama kucing, badan sesetengah orang tak boleh serasi dengan hama kucing, jadi immune system akan bertindak melawan hama tu. Jadi lah keluar luka-luka berdarah, kadang-kadang bintik berair.. Iskk.memang meruntun jiwa la tengok. Muhammad Di Serang Eczema Pengalaman…