4 Tips Kecilkan Peha Yang Dah Mula Bergesel
Tips Kuruskan Badan

4 Tips Kecilkan Peha Yang Dah Mula Bergesel

Mesti geram tengok kan, peha tu makin lama makin besar dan tiba-tiba asyik bergesel je pulak tu. Patut ler seluar dah  tak muat. Salah siapakah ini?? Kalau anda pun ada masalah yang sama, jom saya nak kongsikan 4 tips kecilkan peha  ^_^ 4 Tips Kecilkan Peha Dengan Cepat Simple je. Semua orang boleh buat dengan berjaya ^_^ #1:…

Cara Mengawal Nafsu Makan Membuak-Buak
Tips Kuruskan Badan

Cara Mengawal Nafsu Makan Membuak-Buak

Antara masalah femes untuk misi kuruskan badan adalah kawal nafsu makan. Baru makan sejam lepas, dah lapar semula. Ada yang dah makan 2 3 pinggan nasi pun, boleh lapar semula. Antara cara yang boleh di amalkan untuk kawal nafsu makan termasuklah Banyakkan makan protein seperti daging dan ayam. Protein bantu perut kita rasa kenyang lebih…

Kuruskan Badan – Kenapa Kebanyakan Diet Gagal
Cinch | Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Kuruskan Badan – Kenapa Kebanyakan Diet Gagal

Kebanyakan diet untuk kuruskan badan memerlukan anda untuk puasa atau kurangkan makan. Ini menyebabkan anda akan kehilangan lemak dan otot, aau salah satu di antara lemak dan otot. Bila anda kehilangan otot, metabolisma tubuh anda akan menurun dan akan hilang keupayaan untuk membakar lemak. Sebab itu bila anda berhenti dari diet, tubuh anda tidak lagi mampu…

Kenapa Orang Nak Kurus Tak Digalakkan Berpuasa?
Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Kenapa Orang Nak Kurus Tak Digalakkan Berpuasa?

Ramai orang salah faham, kalau nak kurus, puasa is the short cut. Tapi ramai tak tahu, puasa memang boleh turunkan sikit inci dan berat badan. Tapi, lepas puasa, badan akan rebounce ke berat asal, malah lebih teruk, mungkin naik lebih tinggi dari berat asal T_T Macam mana boleh jadi gini? Bila kita berpuasa, kita lapar….

3 Tips Kuruskan Badan Secara Santai
Tips Kuruskan Badan

3 Tips Kuruskan Badan Secara Santai

Selalu kita dengar orang makan slimming product, lepas stop, berat naik balik jadi lebih tinggi dari berat asal. Adakah tiada cara untuk kurus dengan selamat? Meh sini saya share 3 tips untuk kuruskan badan secara konsisten. 1. Dapatkan rehat secukupnya. Tahukah anda, jika anda tak cukup tidur, tubuh anda akan kekurangan leptin dan pada masa…

Hilang 20 Kg Dalam Masa 2 Bulan? Seriously!
Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Hilang 20 Kg Dalam Masa 2 Bulan? Seriously!

Percaya tak? Percayalah. Eh susah nak percaya?  Ape benda percaya percaya ni? Tadi jalan-jalan dalam group customer, salah seorang ahli berkongsi, yang dia berjaya ‘hilang’ 20kg dalam masa 2 bulan jer! Wahhhh!!! Ini sangat hebat! Ehm, kalau nak kata penimbang rosak, tengok figure pun cukup dah. Tak perlu timbang-timbang. Tengok gambar ni; before dan after. Alhamdulillah, tumpang gembira…

Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Terujanya! Turun 3.5 Kg Dalam Masa Sebulan!

Alhamdulillah, terujanya! Salah seorang kawan telah berjaya turun berat badan sebanyak 3.5 Kg dalam masa hanya sebulan. Beliau cuma konsisten mengamalkan Lecithin, Alfalfa dan ESP. Tak perlu diet bagai! Siap boleh makan nasi lemak 🙂 Siapa kata nak kurus kena sekat makan? Apa Rahsianya Beliau Kurus Dengan Pantas & Mudah? Setelah di interview, menurut Kak Jamie…