|

Resipi Cinch Shake Shaklee

Cinch Shake Shaklee merupakan minuman protein yang berperanan untuk mengganti makanan (meal replacement).¬†Maksud sini, bila kita tak nak makan, tapi nak pastikan yang kita kekal kenyang dan zat dan nutrisi tubuh pun cukup, kita ambil Cinch. Tapi awas, hanya untuk ganti sekali hidangan sahaja. Kalau tak makan sarapan, boleh minum Cinch. Tapi makan tengahari nanti,…

Kenapa Walaupun Dah Kerap Bersenam, Tapi Berat Badan Tak Turun?

Untuk merealisasikan misi kuruskan badan dengan pantas, kadang kita exercise bersungguh-sungguh, tapi berat badan tak turun-turun. Maintain takat tu je. Apakah salahnya? Mengapakah terjadi sedemikian rupa? Dah penat keluar peluh nih! Tahukah anda, exercise pun kena ada cara. Bukan bantai buat yang berat-berat. Kenapa exercise tapi badan tak turun? 1. Rutin; Hari-Hari Buat Benda Sama…

4 Penyakit Kronik Disebabkan oleh Obesiti

Tahukah anda, obesity bukan sekadar menyebabkan kita nampak berisi, tapi ia juga lebih bahaya dari tu. Obesiti boleh membuatkan kita menjadi berisiko tinggi untuk pelbagai penyakit kronik. Saya kongsikan ya:   1. Kencing manis Kencing manis dikatakan disebabkan oleh ketidak bolehan tubuh menghasilkan insulin secukupnya untuk menukar glukos kepada tenaga. Tapi tahukah anda, root cause…

| |

Tips Kuruskan Badan Dalam Masa Sebulan!

Banyaknya cabaran nak kurus badan kan. Dah buat macam- macam, berat badan maintain je tak turun – turun. Kadang jeles tengok orang kurus tapi makan boleh tahan banyak. Pernah tak kawan2 experience simptom macam kat bawah ni:(1) Dah cuba sehabis baik untuk KAWAL SELERA makan. Setiap awal tahun, azam adalah untuk kurus ataupun turun sekian¬≤…