Tips Perniagaan

Masters Your Business – Di Sebalik Keputusan Ke MYB

Selepas IMKK, iaitu program Dr Azizan Osman, kami dikenalkan dengan program Pakej Platinum. Dah nama pun Platinum, harga pun expect lah Platinum. Tapi kalau tak nak langgar dinding, rugi macam-macam, melabur lah dalam program ilmu sebegini. Biar kita bayar sedikit yuran kebijaksanaan, jangan sampai kita terpaksa membayar cukai keb*d*han disebabkan ego tak nak menuntut ilmu….

Tips Perniagaan

Tips Perniagaan : Anda Topi Yang Mana?

Baru-baru ini suami saya menyertai Program Platinum Dr Azizan Osman, iaitu MYB (Masters Your Business) Sangat menarik sebab ianya membantu kita merangka bisnes bukan sekadar untuk dapat jualan dan keuntungan, tapi lebih dari itu. Hari ni, saya kongsikan dahulu sedikit input semalam – 3 topi dalam bisnes. Ada 3 jenis topi yang biasa dipakai oleh…

Tips Perniagaan

4 Tips Blogwalking Dengan Berjaya

Kih kih kih. Tajuk hamboi! Untuk orang yang bukan blogger tegar, baru nak berjinak-jinak dengan dunia blog, dan memang blog adalah tempat untuk perniagaan, blogwalking merupakan salah satu perkara senang, tapi susahnya nak konsisten! Hari pertama mungkin berjaya. Tapi tak janji hari kedua pun berjaya jugak. 5 Tips Blogwalking Dengan Berjaya Saja nak kongsi tips…

Tips Perniagaan

5 Tips Merancang Masa Dengan Efektif

Benda-benda berkaitan masa ni adalah masalah universal. Semua orang pun pernah mengalami masalah tak cukup masa. Kerja banyak sangat sampai tak sempat nak buat semua. Atau tangan rasa macam sotong sangat, sampai ada benda yang miss. Kat sini saya nak kongsikan tips ringkas macam mana nak rancang masa dengan efektif supaya semua benda jalan 😉…

Tips Perniagaan

Tips Perniagaan Online : Niche & Fokus

Sebelum Shaklee meletup macam hari ini, golongan pioneer online marketing (geng mak nenek ai lettew) bermula dengan Set Penyusuan Shaklee. Semua pun mak-mak yang nak menyusukan anak dan membantu mak-mak lain untuk turut berjaya dalam penyusuan. Jadi bila sebut Shaklee, majoriti orang akan kaitkan dengan ibu menyusu. Jadi tak hairan kalau orang tanya, ‘Saya belum…

Muhasabah | Tips Perniagaan

Betulkan Niat Untuk Berbisnes

Saja nak post speech dari Masters Laila, makcik Shaklee saya, senior UTP dolu (eh, mostly yang join Shaklee ni kawan universiti saya 😉 ) [vimeo id=”107798589″ width=”600″ height=”340″ position=”center”] Kalau rasa macam panjang kot video ni, anda boleh skip ke minit-minit berikut untuk point penting: 01:31 – Kenapa beliau sendiri BENCI MLM sebelum kenal Shaklee….

Tips Perniagaan

Ilmu Minda Separa Sedar : LOA & NLP

LOA atau Law of Attraction adalah konsep di mana kita menggunakan minda kita untuk mendapatkan apa yang kita inginkan. Ia lebih kepada teknik mengawal minda dan berfikiran positif. NLP atau Neuro Linguistic Programming adalah konsep psychology untuk mempengaruhi orang lain untuk ikut kita melalui teknik-teknik tertentu. Kedua-dua ini merupakan konsep minda separa sedar yang kita…

Tips Perniagaan

Tips Blogwalking : Untuk Newbie Blog

Entry ni sebenarnya untuk anak cucu Shaklee saya yang memang tak pernah buat blog, dan Alhamdulillah terbuka hati juga nak berblog asbab Shaklee. Nak explain dalam group kang panjang lebar, ramai lak boleh miss tu. Ai kongsi kat sini je la. Nanti ada sesapa lagi join Shaklee dengan saya, saya suruh je baca entry ni…