Masters Your Business – Di Sebalik Keputusan Ke MYB
Tips Perniagaan

Masters Your Business – Di Sebalik Keputusan Ke MYB

Selepas IMKK, iaitu program Dr Azizan Osman, kami dikenalkan dengan program Pakej Platinum. Dah nama pun Platinum, harga pun expect lah Platinum. Tapi kalau tak nak langgar dinding, rugi macam-macam, melabur lah dalam program ilmu sebegini. Biar kita bayar sedikit yuran kebijaksanaan, jangan sampai kita terpaksa membayar cukai keb*d*han disebabkan ego tak nak menuntut ilmu….

4 Tips Blogwalking Dengan Berjaya
Tips Perniagaan

4 Tips Blogwalking Dengan Berjaya

Kih kih kih. Tajuk hamboi! Untuk orang yang bukan blogger tegar, baru nak berjinak-jinak dengan dunia blog, dan memang blog adalah tempat untuk perniagaan, blogwalking merupakan salah satu perkara senang, tapi susahnya nak konsisten! Hari pertama mungkin berjaya. Tapi tak janji hari kedua pun berjaya jugak. 5 Tips Blogwalking Dengan Berjaya Saja nak kongsi tips…

5 Tips Merancang Masa Dengan Efektif
Tips Perniagaan

5 Tips Merancang Masa Dengan Efektif

Benda-benda berkaitan masa ni adalah masalah universal. Semua orang pun pernah mengalami masalah tak cukup masa. Kerja banyak sangat sampai tak sempat nak buat semua. Atau tangan rasa macam sotong sangat, sampai ada benda yang miss. Kat sini saya nak kongsikan tips ringkas macam mana nak rancang masa dengan efektif supaya semua benda jalan 😉…

3 Persediaan Penting Yang Perlu Anda Lakukan Sebelum Berhenti Kerja
Tips Perniagaan

3 Persediaan Penting Yang Perlu Anda Lakukan Sebelum Berhenti Kerja

Macam hot lak tajuk ni kan 😉 Biasanya para mak lah yang nak sangat berhenti kerja. Bila kesian tengok anak, asyik balik lambat, anak tak suka taska, bila malam pun kena kerja. Setiap orang ada sebab tersendiri nak berhenti kerja. Macam saya, saya memang tak nak kerja sejak zaman universiti dulu. Asbabnya sebab saya sangat…

Tips Perniagaan Online : Niche & Fokus
Tips Perniagaan

Tips Perniagaan Online : Niche & Fokus

Sebelum Shaklee meletup macam hari ini, golongan pioneer online marketing (geng mak nenek ai lettew) bermula dengan Set Penyusuan Shaklee. Semua pun mak-mak yang nak menyusukan anak dan membantu mak-mak lain untuk turut berjaya dalam penyusuan. Jadi bila sebut Shaklee, majoriti orang akan kaitkan dengan ibu menyusu. Jadi tak hairan kalau orang tanya, ‘Saya belum…

Betulkan Niat Untuk Berbisnes
Muhasabah | Tips Perniagaan

Betulkan Niat Untuk Berbisnes

Saja nak post speech dari Masters Laila, makcik Shaklee saya, senior UTP dolu (eh, mostly yang join Shaklee ni kawan universiti saya 😉 ) [vimeo id=”107798589″ width=”600″ height=”340″ position=”center”] Kalau rasa macam panjang kot video ni, anda boleh skip ke minit-minit berikut untuk point penting: 01:31 – Kenapa beliau sendiri BENCI MLM sebelum kenal Shaklee….

Ilmu Minda Separa Sedar : LOA & NLP
Tips Perniagaan

Ilmu Minda Separa Sedar : LOA & NLP

LOA atau Law of Attraction adalah konsep di mana kita menggunakan minda kita untuk mendapatkan apa yang kita inginkan. Ia lebih kepada teknik mengawal minda dan berfikiran positif. NLP atau Neuro Linguistic Programming adalah konsep psychology untuk mempengaruhi orang lain untuk ikut kita melalui teknik-teknik tertentu. Kedua-dua ini merupakan konsep minda separa sedar yang kita…

6 Tips Bekerja Dari Rumah Sambil Urus Anak
Tips Perniagaan

6 Tips Bekerja Dari Rumah Sambil Urus Anak

Saya adalah seorang ibu yang bekerja dari rumah bersama 2 anak yang masih kecil. Sebelum usia diorang menginjak 6 tahun, saya kena pastikan emosi dan spiritual mereka tip top. Tapi pada masa yang sama saya ada perniagaan untuk diuruskan dan paling penting adalah urusan rumah tangga termasuk memasak dan kemas rumah. Macam mana nak uruskan?…