Tips Rambut

Syampu Terbaik Untuk Hilangkan Kelemumur

Biasa bila saya pilih syampu, saya pilih yang bau sedap. Oh, packaging pun memainkan peranan penting. Tak fikir langsung kesihatan rambut 😛 Kalau macam Sunsilk tu ada banyak warna botol, semua warna saya nak cuba. Haha. Tapi bila kelemumur makin teruk ni, ish tak boleh jadi. Pastu teringat Shaklee pun ada syampu. Try lah satu…

Tips Rambut

Petua Nenek Moyang Untuk Rambut Gugur

Biasa yang bermasalah rambut gugur ni, orang perempuan lah. Ada yang memang anak dara, tapi rambut selalu gugur. Ada yang lepas bersalin, tiba-tiba penuh lantai dengan rambut, asal sikat je gugur, asal sikat je gugur. Isk. Rambut gugur ni banyak sebab. Antara sebab nya termasuk lah Perubahan hormon Stress Kurang nutrisi seperti protein, zat besi…

Set Rambut Gugur | Tips Rambut

Tips Atasi Rambut Gugur

Rambut gugur ada banyak sebab. Ianya normal dan bukan pelik. Saya sendiri pun kategori rambut mudah sangat gugur dalam kuantiti yang banyak. Sebelum itu, mari kita ikuti perkongsian Puan Maria Awi yang pernah menghadapi masalah rambut gugur: [vimeo id=”119731198″ width=”600″ height=”340″ position=”center”] Faktor Rambut Gugur Antara sebab rambut gugur termasuklah sebab hormon semasa mengandung atau…