Cara Ubati Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Cara Ubati Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Rambut kalau gugur sikit-sikit saya boleh tahan lagi. Tapi kalau dah macam penuh satu tangan tu, rimas juga lah. Lagi-lagi lah kalau rambut panjang. Serabut mata tengok, belum lagi nak kena sapu dan bersihkan. Rambut kalau gugur waktu kita shampoo atau sikat rambut, ia masih kategori normal sebab waktu tu rambut sedang dikerjakan.  Ye lah…

Petua Nenek Moyang Untuk Rambut Gugur

Petua Nenek Moyang Untuk Rambut Gugur

Biasa yang bermasalah rambut gugur ni, orang perempuan lah. Ada yang memang anak dara, tapi rambut selalu gugur. Ada yang lepas bersalin, tiba-tiba penuh lantai dengan rambut, asal sikat je gugur, asal sikat je gugur. Isk. Rambut gugur ni banyak sebab. Antara sebab nya termasuk lah Perubahan hormon Stress Kurang nutrisi seperti protein, zat besi…

Tips Atasi Rambut Gugur
|

Tips Atasi Rambut Gugur

Rambut gugur ada banyak sebab. Ianya normal dan bukan pelik. Saya sendiri pun kategori rambut mudah sangat gugur dalam kuantiti yang banyak. Sebelum itu, mari kita ikuti perkongsian Puan Maria Awi yang pernah menghadapi masalah rambut gugur: [vimeo id=”119731198″ width=”600″ height=”340″ position=”center”] Faktor Rambut Gugur Antara sebab rambut gugur termasuklah sebab hormon semasa mengandung atau…