Tips Selsema

Tips Anak Selsema

Muhammad dan Maryam tak boleh makan aiskrim lebih sikit, nanti mula lah selsema, batuk. Tapi tengok pada jenama juga biasanya. Biasanya kalau Muhammad selsema, cara paling cepat saya nak keringkan selsema tu adalah dengan bagi Meal Shakes dan Omega Guard. Meal Shakes adalah multi vitamin, boleh bancuh dalam susu atau campur dalam solid food 😀…

Tips Selsema

Tips Hilangkan Selsema

Credit tips ni kat Ada, saye baru tahu ni. Kalau korang nak hilangkan selsema hingus-hingus tak selesa, cer ambil sebiji garlic kopek kulit dan tumbuk sikit. Pastu lalukan bawah hidung. Insya-Allah rasa lega. Ni Ada lah kongsi petua. Katenye garlic merupakan pembunuh kuman yang powerful. Kalau untuk budak kecik, lalu kan sekejap je. Selamat mencube!…