One More Wish List Accomplished : Rak Stor Bawah Tangga
Family Diary | Vision Board

One More Wish List Accomplished : Rak Stor Bawah Tangga

Alahai nampak sangat, apa? Stor bawah tangga? So basic. Tapi kalau nak tahu, boleh tahan juga harga nak upah orang buat stor bawah tangga. Yang kami pilih ni yang ada rak kat luar, bukan takat buh pintu. Lagipun harga tak beza banyak antara hanya letak pintu berbanding tambah rak. Jadi baik buat rak, kan. Oleh…

Alhamdulillah, Second Item Dalam Vision Board Accomplished!
Family Diary | Vision Board

Alhamdulillah, Second Item Dalam Vision Board Accomplished!

Alhamdulillah syukur Alhamdulillah, tak sangka second item dalam Vision Board 2018, accomplished! Iaitu purchasing BRV-V Type Brand new. Asalnya nak beli cash buy. Tapi fikir banyak faktor, kita beli dengan minimum loan iaitu paling pendek – loan 3 tahun. Insya-Allah kami plan nak settlekan cepat-cepat. Paling cepat pun boleh dalam masa setahun. Ada apa tah…

Tips Capai Impian : Kuasa Konsisten Dalam Usaha
Vision Board

Tips Capai Impian : Kuasa Konsisten Dalam Usaha

Salah satu perkara penting saya belajar semasa Umrah kami adalah, kuasa KONSISTEN. Especially dalam usaha untuk capai impian kita. Kita mungkin tahu 1,001 teknik dan tips terkini dalam bisnes. Tapi kalau buat sekejap-sekejap, agak mustahil nak nampak hasil. Saya belajar semasa buat Sa’i, saya hayati pelajaran dari Hajar ibu kepada Nabi Ismail a.s; betapa beliau…

Update Our Family Private Umrah Ziarah 2018
Diary Umrah Family Deeja | Vision Board

Update Our Family Private Umrah Ziarah 2018

Alhamdulillah Syukur Allah izin impian pertama tahun 2018 kami tercapai dengan cukup sempurna. Buat masa ini boleh ikuti catatan saya terperinci di Facebook hashtag #DiaryUmrahFamilyDeeja Sesungguhnya perjalanan Umrah Ziarah kami ini sungguh lain dari percutian kami ke luar negara sebelum-sebelum ini. Saranan saya buat anda yang masih berkira-kira untuk menunaikan Umrah, take your own sweet…

Vision Board 2018 : Yang Pertama & Kisah Disebaliknya
Family Diary | Vision Board

Vision Board 2018 : Yang Pertama & Kisah Disebaliknya

Hmm kalau serius sangat, hilang idea pula nak update blog. Jom lah saya update something hari ini. Baru-baru ini kami hantar rombongan mertua ke Umrah. Proudly fully sponsored by us, suami isteri. Huhu. Dah tentu lah Biiznillah. Dan since then ada banyak lah tiba-tiba lalu di newsfeed Facebook saya yang kawan-kawan lain pun pergi Umrah….