ESP | Tips Kecantikan | Vitamin C | Vitamin E Complex

Rahsia Kulit Cantik Berseri Semulajadi

Biasalah kita orang perempuan, mesti suka kulit cantik berseri semulajadi. Surirumah pun suka nak tampil cantik tau. Sekurang-kurangnya bila tengok cermin tu, nampak berseri, boleh meningkatkan keyakinan diri 😉 Plus nak sentiasa tampil paling cantik depan suami. Dapat pahala ni 😀 Tapi macam mana kalau kita dah pakai pencuci muka brand paling mahal sekalipun, muka…

Vitamin C | Vitamin E Complex

Apa Itu Radikal Bebas?

Dalam dunia vitamin dan nutrisi, antara istilah yang rasa komplikated dan sukar di fahami termasuk lah istilah radikal bebas (free radical) Jom saya kongsikan apa itu radikal bebas, dan kenapa penting nya kita amalkan pengambilan supplement dalam kehidupan seharian. Apa itu radikal bebas? Radikal bebas adalah molekul yang tiada pasangan. Emm., macam mana ya nak…

Vitamin E Complex

Kelebihan Vitamin E Shaklee

Vitamin E merupakan sejenis anti oksidan kuat yang boleh larut dalam lemak. Ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat. Vitamin E juga meningkatkan fungsi paru-paru, kolon (colon) dan fungsi imun.Satu kajian dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan pengambilan Vitamin E berupaya meningkatkan fungsi imun pada warga tua. Kandungan Vitamin E Satu kapsul lembut…

Carotomax | GLA Complex | Kesihatan Wanita | Vitamin C | Vitamin E Complex

Cyst dan Fibroid Pada Wanita

Cyst ni secara mudah fahamnya, ia macam jerawat dalam badan kita. Ia boleh jadi kepada orang lelaki dan orang perempuan dan di mana- mana bahagian badan. Tapi ia boleh membesar dan mengganggu sistem tubuh. Jadi cyst bukan setakat boleh jadi di ovari, tapi juga pada paru-paru, buah pinggang dan pankreas. Tapi hari ni saya akan…

Alfalfa | GLA Complex | Ostematrix | Tips Suami Isteri | Vitamin E Complex

Tips Atasi Masalah Dingin Terhadap Pasangan

Biasalah, bila usia perkahwinan makin menginjak dari setahun ke setahun, fenomena dingin dengan pasangan adalah normal. Sebab itu suami isteri sangat digalakkan untuk perbaharui cinta. Itu belum termasuk sibuk nak melayan anak yang semakin lama semakin menuntut perhatian sepanjang masa, beban kerja di pejabat dan di rumah, stress dengan kewangan dek harga semua makin naik….

Eczema | ESP | Herbal Blend | Omega Guard | Tips Kecantikan | Vitamin E Complex

Set Eczema Shaklee, dalam seminggu lebih je eczema hilang!

Eczema ni kira benda baru bagi saya, sebab dalam family saye memang tak pernah ada yang kena. Saya ada ceritakan kat sini tentang Muhammad, anak sulung kitorang, umur 2 tahun kena eczema. Memang susah hati. Alahai, kalau anak demam pun susah hati kan, ini kan pulak kalau luka- luka siap bintik berair lagik naik kat…

Eczema | Tips Kecantikan | Vitamin E Complex

Pengalaman Kami Mengurangkan Eczema Bersama Shaklee

Eczema ni sejenis penyakit kulit. Sebenarnya eczema terjadi sebab ada sesuatu trigger immune system dalam badan. Contoh nya hama kucing, badan sesetengah orang tak boleh serasi dengan hama kucing, jadi immune system akan bertindak melawan hama tu. Jadi lah keluar luka-luka berdarah, kadang-kadang bintik berair.. Iskk.memang meruntun jiwa la tengok. Muhammad Di Serang Eczema Pengalaman…

Collagen | ESP | Tips Kecantikan | Vitamin E Complex

Vitamin Untuk Naikkan Seri Wajah Tanpa Make-up Tebal

Ramai orang bertanya, ada tak vitamin kulit cantik dan naikkan seri wajah. Malas lah nak pakai mekap foundation nih. Nak mekap je ambil masa setengah jam. Tu belum masuk nak kena cuci bila ambil wudhu’, pastu mekap balik. Jangan tak tahu, sebenarnya ramai wanita cantik kat luar tu yang menggunakan vitamin dari Shaklee secara diam-…