Kenapa Shaklee?

Cerita saya tentang jadi ahli Shaklee

Cerita saya tentang jadi ahli shaklee.
Saye register Shaklee Member lama dah. Macam dah dekat 2 tahun kot. Tapi masa tu belum nak aktif buat bisnes Shaklee sebab sibuk fokus nak naikkan biz Islamic Books for Kids.
Alhamdulillah, dalam masa less than two years, Islamic Books for Kids dah stabil, boleh relax sambil order masuk menderu- deru. Huhuhu.

Lepas tu baru start buka mata kat bisnes Shaklee.

Besar potensi bisnes Shaklee sebenarnya. Bila jadi ahli Shaklee, boleh buat bisnes Shaklee. Ikut suka nak income brapa. Kita usaha, kita tentukan berapa kita nak.

Dan nak cerita, betapa tak habis- habis saya bersyukur kerna pilih upline yang betul untuk biz Shaklee ūüôā Walaupun asalnya tak pernah kenal pun upline tu.

Just tahu nama dia sebab satu universiti. Itu pun masa dia final year, saye foundation, kalau tak salah lah. Ramai kawan cerita pasal dia.

Pastu just follow blog dia. Tapi serius tak pernah jumpa sebelum bershaklee. Lepas bershaklee pun, lepas berbulan- bulan register kot baru jumpa.

Added Value

Pilih upline ni walaupun hanya untuk makan sendiri, ia umpama macam pilih mentor. Bukannya kita register member semata- mata nak dapat member price Shaklee.
Tapi kite nak dapatkan Added Value tu. Betul ke orang ni boleh advise kite, at least cara makan vitamin. Tu paling busuk lah.
Kalau cara makan vitamin pun tak reti advise, baik takyah. Takkan kita register dengan orang lain, pi tanya cara kat orang lain, adil ke cam tu?

Business Group Yang Supportive

Shaklee ni pulak business opportunity memang sangat besar.
Saye sendiri dah merasa, baru 2 bulan aktif, dah merasa income half dari gaji masa kerja Petronas dulu. Eh, half ke? Ke lebih? Uhuhu.
Semuanya tak mudah, memang pasti ada perit dan payah. Biasa lah, tu kan asam garam nak mula bisnes. Semua ni pun dengan izin Allah, Allah is with me along the way.

Yang pahit rasa manis, dan memang outcome nya pun jadik manis, Alhamdulillah.

Bila nak serius berbisnes, masa ni lah upline memainkan peranan yang sangat penting.

Dia akan tolong coach kita, dengar up & down kita. Dia lah tukang bagi semangat, motivasi. Share strategi macam- macam. Kongsi tips macam- macam; be it tips kerohanian, zikir dan amalan murah rezeki, atau tips- tips promosi, tips bisnes.

Yang paling best, dalam group ni, upline tak habis- habis cerita tentang betapa pentingnya kebergantungan kepada Allah. Bergantung pada Allah, bukan pada upline atau customer atau downline

Jadi kawan- kawan, kalau berminat nak register daftar jadi ahli Shaklee, pilih lah yang korang rasa boleh pimpin korang.

Bukan semata- mata korang nak dapat member price. Kalau confident ngan saye, boleh daftar ngan saye ^_^

Cara Jadi Ahli Shaklee

Nak jadi ahli shaklee, senang je. Ada tiga cara, boleh pilih salah satu:

1. Registration Fee RM 79.50 (Semenanjung)/ RM 91 (Sabah Sarawak)

Atau
2. Beli 2 botol Vivix Shaklee (ini free membership)
Atau
3. Beli set vitamin Shaklee yang bernilai 200 point UV (lebih kurang RM 900) -Ini pun dapat free membership dan terus dapat cash bonus

5 kelebihan jadi ahli shaklee:

1. Dapat beli Shaklee dengan harga ahli iaitu jimat 10% – 30%
2. Dapat cash dari Shaklee jika previous month melebihi 150 points
P.s : Boleh kumpul order dari family kalau nak cukupkan
3. Dapat join special group, yang aktif membincangkan tentang produk dan kesihatan
4. Dapat peluang menjana income dari rumah
5. Dapat peluang melancong ke luar negara & dalam negara, 5 star tripsBerminat?
Just contact saya,  

Khadeejah Hasmad:
SMS/Call/WhatsApp: 019- 477 3457

Email: [email protected]
Shaklee ID: 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *