Cerita Turun 1 kg Dalam 1 Malam

Setelah 2 hari berhempas pulas makan sayur dari pagi hingga malam, suami saya minta hari ketiga mahu sarapan Smoothies.

Saya, hari kedua dah tumbang sebab terpaksa habiskan nasi anak-anak.

Alasan sungguh. Haha.

Puas saya pujuk, suami buat muka kasihan.

Saya pujuk, kalau esok pagi timbang berat 62 kg, ok lah, boleh sarapan smoothies.

Malam sebelum tidur, timbang berat dulu.

Berat suami menunjukkan lebih kurang 63.4 kg.

Harapan mula pudar di situ. Haha.

Tak kan dalam satu malam boleh turun sehingga 62 kg?

Malam itu, suami makan dragon fruit.

Itu adalah menu untuk supper.

Kita kalau nak kurus, tak boleh biarkan perut rasa lapar.

Kalau lapar, kena makan.

Ini kerana, kalau kita lapar, badan kita akan simpan lemak dalam badan, bukan akan bakar lemak.

Pagi tu, memang sampai malam, suami hanya makan sup sayur.

Sayur itu termasuklah brokoli, bunga kubis, cendawan shitake, lobak dan pelbagai lagi.

Selepas makan dragon fruit, suami sambung sedikit kerja, dan kemudian tidur.

Esok subuh bangun, suami cerita malam tadi dia membuang sampai 3 kali.

Kalau anda yang belum pernah detoks, kalau nak tahu, feel membuang semasa detoks adalah sangat lega.

Lepas membuang, perut rasa ringan. Badan memang sedap.

Suami turun dulu untuk sediakan sarapan sambil saya menyusukan anak.

Tiba-tiba, terdengar bunyi blender.

Itu petanda suami sedang menyediakan Smoothies.

Eh, takkan berat suami dah turun 62 kg?

Satu malam je boleh turun sampai lebih sekilo?

Tak lama selepas itu, suami hantar gambar berat terkini.

Oh mai!!! Terkejut saya!

image

Ini bukti! Dari 69 kg, Alhamdulillah. Target 60 kg

Memang betul, di mana ada kemahuan, mesti jadi punya.

Haha.

Tahniah suamiku sayang!! ?

Muah muah muahhh!!

Nota: Anda juga dijemput untuk sertai Detoks bersama saya.

Caranya:

1. Whatsapp 0196953317

2. Yuran komitmen : Belian Set Detoks Shaklee

3. Saya akan masukkan anda ke Group Khas Whatsapp dan pantau jika ada berlaku Healing Crisis dan beri sokongan ^-^

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares