Uncategorized

Cinch Shaklee- Seluar Pun Dah Longgar!

Ini pengalaman suami saya sendiri. Cinch Shaklee ni ada tiga perasa. Jadi suka lah nak mencuba Cinch Cafe Latte. Suami saya sangat suka Cafe Latte ni kalau dibancuh bersama air soya. Sedap katenye.

Program Inch Loss kami termasuk Lecithin sebagai pemecah lemak, dan Alfalfa sebagai detox

Cinch Shaklee ni bagus sebab dia bantu meningkatkan metabolisma badan. Maksud senang, dia bantu organ- organ yang bakar lemak, untuk bekerja dengan lebih efisien. Selain itu Cinch Shaklee sangat bagus untuk kawal rasa lapar. Even ada kawan saya cakap, minum tengahari, sampai malam boleh rasa kenyang!

Lecithin pula adalah sebagai pemecah lemak. Kalau makan makanan berat, ambil lah 3 biji Lecithin. Kalau makan tak berapa berat, ambil lah 2 biji sahaja. Maksimum 6 biji je sehari. Kerja Lecithin ni memecah kan lemak yang kita ambil tadi.

Kalau nak kesan lebih cepat, boleh tambah Omega Guard. Omega Guard ni bekerja untuk membakar lemak yang di pecahkan tadi, jadi cepat sikit lah lemak- lemak itu dihapuskan dari sistem tubuh kita.

Alfalfa pula sangat bagus untuk detoks. Tahu tak, kalau usus kita tak bersih, usu kita susah nak serap nutrisi dari makanan. Bila susah nak serap nutrisi dari makanan, nanti kerja organ -organ yang membakar lemak akan terganggu. Jadi usaha untuk ‘cut the inch’ pun akan terganggu.

Jadi memang penting sangat lah kita detoks tubuh

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *