Kosmetik Dah Tak Berkesan. Collagen Shaklee Berkesan Ke?

Apa khabar ibu-ibu jelita hari ini?

Hari ini saya nak berkongsi dengan pembaca tentang pengalaman seorang sahabat seuniversiti saya yang mengamalkan Collagen Shaklee. Kawan saya minta nama dirahsiakan (sebab takut jadi buruan media :P)

Jemput baca sharing beliau di bawah:

Collagen Shaklee Berkesan Sepantas 7 hari

Mula- mula berminat dengan Shaklee sebab nak banyakkan susu badan & nak bagi susu ada kualiti…

Saya beli Set Penyusuan Shaklee & ESP dulu. Alhamdulillah sangat membantu walaupun tak konsisten makan.

Lepas tu saya perasan yang muka semakin kusam & selalu letih. Jerawat lak menjadi-jadi… Eyebag pun makin teruk sebab baby memang selalu bangun malam… Stress dibuatnya!

Kebetulan kawan-kawan yang buat Shaklee promote Collagen Shaklee gila-gila sebab ada Promosi Collagen. Ingat nak try sebab cosmetics no longer works!

Alhamdulillah dalam seminggu dah mula nampak hasil sebab muka dah kurang kusam🙂

Minggu kedua jerawat dah makin kurang 🙂

Minggu ketiga muka nampak merah-merah pink ala-ala blushing macam dalam gambar 😀

Bekas parut jerawat dulu pun dah makin hilang.

Eyebag pun dah improve. Badan makin cergas & kurang letih berbanding dulu.

Please take note that saya makan 1 paket untuk 2-3 hari… Dan selalu tak konsisten. Dah almost sebulan makan, satu kotak Collagen x habis separuh pun lagi 😉

Sekarang saya target nak hilangkan eyebag terus! Insya Allah 😀

Alhamdulillah! Kawan saya nih fully breastfeed dan satu lagi BONUS hasil dari Collagen Shaklee ni, masa saya melawat dia, kulit anak dia jadi makin licin dan gebu!

Terkejut sangat! Asalnya anak dia eczema. Jadi walaupun masih baby, kulit dia sedikit kasar dan kemerah-merahan. Tak boleh salah makan sikit, confirm mesti naik.

Alhamdulillah lepas amalkan Collagen Shaklee, kulit anak dia jadi makin licin gebu gitu. Bukan setakat kulit ibu yang gebu yer 😉

Bagaimana Collagen Shaklee Membantu Kulit Cantik Berseri?

Menurut website Cellbone 70% kulit kita terdiri daripada collagen. Collagen ini terletak di bawah lapisan kulit. Kalau tengok gambar di bawah ini, memang boleh nak kata kulit kita majoriti terdiri dari Collagen. Collagen ni penting untuk ketegangan kulit dan memastikan kulit lembap.

Collagen dan Kulit

Tapi apabila kita semakin berusia, tubuh kita dah semakin kurang menghasilkan collagen sendiri. Sebab itu kita disarankan untuk amalkan makanan yang kaya collagen, atau lebih mudah, amalkan supplement Collagen Shaklee 😉

Collagen Shaklee dihasilkan daripada sumber marine yang terbaik (sisik ikan merah yang terdapat di laut dalam) dan diproses secara semulajadi (hydrolisis) tanpa sebarang penggunaan bahan kimia. Ini menjadikan Collagen Shaklee begitu bermutu tinggi, walaupun dengan harga yang sangat berpatutan (atau boleh dikatakan murah!).

 

Hubungi saya untuk dapatkan Collagen Shaklee:

admin-ajax.php

 

3 Comments

  1. ema 7 October 2013
  2. blogger lelaki 11 October 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares