Fibroid dan Cyst berbeza, namun kesan mereka lebih kurang sama
Carotomax | GLA Complex | Kesihatan Wanita | Vitamin C | Vitamin E Complex

Cyst dan Fibroid Pada Wanita

Cyst ni secara mudah fahamnya, ia macam jerawat dalam badan kita. Ia boleh jadi kepada orang lelaki dan orang perempuan dan di mana- mana bahagian badan. Tapi ia boleh membesar dan mengganggu sistem tubuh.

Jadi cyst bukan setakat boleh jadi di ovari, tapi juga pada paru-paru, buah pinggang dan pankreas.

Tapi hari ni saya akan kongsikan mengenai cyst pada sistem peranakan wanita,  iaitu ovarian cyst.

Antara petanda anda mungkin ada cyst yang kritikal adalah bila period anda mula terganggu. Ikuti pengalaman Puan Ija mengatasi masalah period beliau yang tak datang selama setahun!

[vimeo id=”116725634″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Ovarian cyst dan fibroid ni kedua-duanya sama iaitu sejenis ketumbuhan. Bezanya,  fibroid ni terdiri dari tisu yang padat dan hanya berada pada rahim. Tapi ovarian cyst terdiri dari cecair atau semi-solid dan berada dalam ovari.

Fibroid dan Cyst berbeza, namun kesan mereka lebih kurang sama

Punca Ovarian Cyst dan Fibroid

Ovarian cyst dan fibroid terjadi disebabkan tubuh wanita terlebih hormon estrogen, dan kekurangan hormon progesteron. Senang cerita, hormon tak seimbang.

Hormon estrogen boleh jadi terlalu banyak disebabkan beberapa faktor termasuk, kehadiran xenoestrogen atau kata lain, hormon yang menyerupai estrogen (xeno).

Xenoestrogen menyebabkan hormon estrogen menjadi lebih banyak dari progesterone.

Xeno ni terhasil daripada toksin disebabkan kegunaan harian yang melibatkan BPA (plastik) , Pthalates yang digunakan secara meluas untuk menghasilkan barangan plastik seperti bekas makanan plastik, bekas minuman plastik dan Paraben yang digunakan sebagai pengawet di dalam kosmetik dan makanan.

Pendek kata, memang almost impossible untuk kita elak kewujudan xenoestrogen di dalam tubuh sebab seharian kita pasti akan guna plastik- air mineral kan dalam botol plastik, pasti akan makan makanan luar atau minuman yang mengandungi bahan pengawet.

Cara Merawat Cyst & Fibroid

Set Shaklee untuk menghilangkan cyst dan fibroid secara semulajadi tanpa pembedahan

Jika anda disahkan mempunyai cyst atau fibroid atau kedua-duanya, anda boleh amalkan GLA Shaklee dan Vitamin ACE.

GLA Shaklee

GLA Shaklee bertindak untuk membetulkan hormon yang tidak seimbang. Estrogen dan progesteron akan diseimbangkan supaya tiada yang lebih dari yang lain.

Vitamin ACE

Vitamin Ace terdiri dari Carotomax (Vitamin A),  Vitamin C dan Vitamin E. Ketiga-tiga vitamin ini merupakan rangkaian anti-oksidan yang penting untuk membunuh hormon xenoestrogen. Vitamin ACE penting untuk mengelakkan cyst membesar kembali

Memang ada tau kes, dah makan GLA, dan alhamdulillah cyst kecut. Tapi kemudian cyst membesar semula. Faktor ini disebabkan oleh root cause tidak diselesaikan, iaitu xenoestrogen tidak dihapuskan sepenuhnya oleh Vitamin ACE

Kalau Nak Cuba GLA Saja Boleh Ke?

Boleh kalau nak cuba GLA saja, cuma adalah lebih digalakkan untuk menggabungkan GLA bersama Vitamin ACE kerana GLA hanya membetulkan ketidakseimbangan hormon manakala ACE menghapuskan hormon xenoestrogen.

Berminat untuk menghilangkan fibroid atau cyst anda secara semulajadi dan selamat? Hubungi saya untuk mencuba 🙂

Khadeejah Hasmad
Pengedar Shaklee #1 di Malaysia
SMS / Whatsapp: 019-477 3457
Email: [email protected]

Similar Posts

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *