Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Detoks Gaya Shaklee Day 1

Mencabar lagi Detoks gaya Shaklee ini berbanding Eat Clean Challenge.

Lap peluh!

Hari pertama hingga ketiga, hanya makan sayur dan buah.

Tujuannya, adalah untuk membersihkan dalam tubuh kita dari apa-apa toksin.

Makan sayur kan, melawas. Buang semua yang tak elok.

Alhamdulillah hari pertama, kami (saya dan suami) berjaya survive tanpa gigil lapar.

Cuma nafsu makan sahaja lah yang terasa nak makan macam-macam.

Biasalah.

Macam kita masa puasa, masa itu lah tiba-tiba teringin nak makan ayam tandoori.

Menu hari ini ialah salad dan buah untuk sarapan, makan tengahari dan makan malam.

image
Menu sarapan

Tips Salad Sedap

Kami guna Butterhead dan Green Coral

1. Hiris salad. Makan kecil-kecil lebih mudah.

2. Perah 2 hirisan lemon. Gaul dengan salad.

3. Gaul sedikit dengan Olive Oil.

4. Pastikan makan dalam mangkuk berasingan.

5. Bukan makan dalam mangkuk yang kita gaul jus lemon tadi

6. Sebab kalau makan dalam mangkuk perah jus lemon tadi, nanti kita rasa salad itu terlalu masam.

7. Lebih sedap bila gaul sekali epal yang di dadukan ke dalam salad

Jom detoks bersama saya 🙂

Jom detoks bersama saya.

Saya akan addkan ke dalam group.

1. Bila ada group, seronok sikit dan kira boleh bertahan lah nak makan sayur tu ?

2. Kalau semasa detoks ada perkara pelik yang timbul, saya boleh bantu beri panduan

3. Yuran Komitmen untuk Group Detoks Diary of Muhammad adalah belian Set Detoks Shaklee

Whatsapp terus 0196953317 untuk join dan beli Set Detoks Shaklee

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *