Muhasabah

Dulu Saya Tak Pandai Mengaji ..

2 hari yang lepas, saya berborak dengan salah seorang anak buah dalam Creams (Creams adalah group Shaklee saya) .

Anak buah saya ni, kita namakan dia A.

Dia Yang Dulu

Dulu dia ni jenis yang cepat patah semangat, macam hari -hari nak kena bagi kata semangat, sikit-sikit down.

Bila suruh buat zikir dan amalan rohani, cakap dah buat. Tapi hmm.. T_T

Tahajud, bila terbangun, rasa liat nak solat.

Tapi sejak 2 3 bulan lepas, dia telah menunjukkan perubahan yang sangat positif!

Kesan Konsisten Amalan Rohani

Biasanya bila anak buah mudah patah semangat, saya akan suruh mereka fokus pada amalan rohani dalam Masters Checklist kami. Kalau zikir Ya Wahhab 300x sehari pun tak dapat buat, lupakan soal bisnes.

zikir cinta Allah
Zikir guna tasbih digital je, harga pun tak sampai RM 5

Oh, solat fardhu wajib lah awal waktu.

Dua hari lepas A cerita, untuk pertama kali dia berjaya bangun tahajud pagi tadi!

Hati rasa lebih tenang dan lapang. Belum ada sales, tapi hati rasa tenang dan lapang. Magic kan?

Sebab biasanya jika belum ada sales, ia membuatkan orang tak keruan hilang arah. Tapi bila Allah ada di hati, kita fokus doa dan usaha terbaik, selebihnya kita serah je kepada Allah.

Paling membuat saya sebak, bila dia cerita, sebelum ini dia tak lah pandai mengaji. Tapi dia usahakan dengan cara beli Quran Digital, untuk belajar mengaji!

Gaji dia tak sampai RM 1,000 sebulan tau. Bukan mudah buat keputusan begini.

[alert-success]Masters Checklist suruh mengaji 1-2 muka surat quran sehari[/alert-success]

Ya Allah.. Sebak sangat saya rasa..

Tambah Nilai Dalam Hidup Orang

Bisnes Shaklee bersama group saya bukan sekadar cari duit, bahkan duit bukan matlamat utama.

Kami sangat menekankan aspek amalan rohani di samping berdikari atas usaha sendiri.

Perasaan tambah nilai pada hidup insan lain, adalah priceless!

Jom Join Shaklee Hari Ini

Jom join Shaklee bersama saya hari ini 😀 Untuk join, anda hanya perlu hubungi saya:

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *