Uncategorized

FAMEkids

kat Hotel Maya, KL

Subhanallah byknya berjalan kl-kerteh. Dan a few event & tasks to be completed for these 2 weeks.

Tingin nk highlight event pelancaran FAMEkids esok kat Puchong. Detail blh tgk kat blog kak along- mysuperkids.net

FAMEkids stands for Fabulous, Amazing, Miracle, Extraordinary kids. It is mcm support grup utk parents yg di anugerahkan anak2 istimewa. Both founder- k.along & k.wati di anugerah kan anak istimewa. Tingat ms bc kisah kak along ms memula dpt fahry.

Mase tu sy masih single, tp tetap trasa sedih. Fahry lahir xcukup bulan, kena pulak amniotic band syndrome- cene ek nk citer, tp yg saye tahu hasilnye baby tu tak cukup jari kaki & jari tgn, atau kalau cukup pun, jari kaki/jari tangan tu nampak tak sempurna. To top it of, kaki fahry cm nk dkt tputus, patut doc blh betul kan, tp sbb masa tu kat miri xde expert, tpaksa potong kaki baby fahry :'( isk, ibu mana xsedih..

FAMEkids juge buat kite sentiasa insaf, dan merasa utk bersyukur dgn kesempurnaan fizikal yg Allah kurniakan. Bayangkan, kaki yang Allah kasi kat kite ni, free je., tp utk Fahry, sebab kan nak kaki, dia terpaksa keluar ribu- ribu utk buat kaki palsu, dan kaki palsu tu bukannye boleh accommodate his growth development. Kalau dia a child, kaki pun kecik, kaki palsu wont grow. So terpaksa kaki seiring dgn perkembangan usia. KIta? Allah dah kasi free.. SUbhanallah.. Tak ternilai nikmat anggota badan dan pancaindera yg Allah kurniakan buat kita. Bersyukur lah, dan jangan lah salah guna anggota badan yg Allah pinjamkan ni…

Tp sy kagum ngan sikap positif k.along. Entah ler andai sy di kurniakan anak istimewa, how actually wud I feel. Dan bersyukur gak k.along create FAMEkids, support group for parents with kanak2 istimewa, kot la in future sy will be in their boat..I know where to turn for support..

FAMEkids also lets parents feel that, having special child is not a humiliation, but it is a pride. Ramai je special child, yang turn into very successful figure, sebagai cth- Bethoven yg pekak adalah seorang komposer yg berjaya! FAMEkids also create awareness & change public perspective kpd kanak2 istimewa- kanak2 istimewa ni sama bijak dan sama aktif ngan kanak2 biasa,cuma fizikal je berbeza. Xde pulak asek nk bersedih atau minta simpati je

Good initiative k.along & k.wati! Mari ramai2 kite memeriahkan pelancaran FAMEkids esok 😀 sila godek map utk direction ke Bling Lustre di www.clothdiapermalaysia.com kat entry GCDC. GCDC hr tu buat kat tmpat sama. Xingat lak post mana satu o_O

P/s: saye bukan organizer event ye. Saja nk share ngan kawan2. Kalau anda atau kenalan anda mempunyai anak2 istimewa, mari join FAMEkids kat facebook 🙂

P/s 2: kpd kak along, tumpang citer fahry kat cni ek 😉

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *