Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Fungsi Set Detoks Shaklee

Detoks ni ada banyak cara.

Tapi sebab saya amalkan Shaklee, jadi saya lebih suka fokus Detoks dengan Set Detoks Shaklee.

Jom kita berkenalan dengan Set Detoks Shaklee ^_^

image

Kalau saya punya versi, tambah lagi Nutriferon.

Fungsi Vitamin Dalam Set Detox

DTX

DTX utk detox hati – buang benda-benda asing dari liver kita.

Setiap hari sel hati akan di tukar.

DTX banyak bantu hati kita buat kerja buang toksin.

Sebab itu, kalau makan DTX, badan rasa lebih ringan dan cergas.

Bukan kata hati kita tak mampu buat kerja, tapi toksin yang berpuluh tahun duduk dan disumbat masuk dalam badan kita, itu pun belum habis urus, nak kena urus toksin yang baru masuk semalam dan hari ini.

Penat hati kita. Sebab itu kena bagi hati kita personal assistant. Kat sini, personal assistant hati adalah DTX.

Herblax

Herblax ada bahan yang membantu kita melawas.

Ia bantu detoks usus.

Tahu tak, setiap hari kita perlu buang air besar, sekurang-kurangnya, sekali sehari.

Kalau tak, ada masalah dengan badan kita.

Najis kita tu buang banyak toksin dalam badan.

Kalau kita tak buang air besar, maksudnya toksin kita masih duduk elok dalam badan.

Kalau toksin duduk lama dalam badan, dia akan kacau kesihatan kita.

Macam sampah kat dapur, kita tak buang sehari.

Mau nya esok takut ulat datang, atau berkulat.

Boleh jadi kotor rumah, dan kita sendiri boleb jadi tak sihat hirup udara dari sampah tu.

Itu lah perumpamaan nya.

Alfalfa

Detoks seluruh tubuh dari hujung rambut sampai ke hujung kaki.

Hanya 10 biji Alfalfa sehari dah boleh buat kita rasa bertenaga.

Nutriferon

Menguatkan imuniti sebab ada interferon dalam tu.

Nutriferon juga mengandungi biji labu yang bagus untuk singkirkan parasit.

Garlic

Halau parasit. Garlic juga bagus sebagai anti-bakteria.

Bawang putih memang bagus untuk kesihatan.

Tapi bawang putih yang kita selalu masak kat dapur tu dah banyak hilang khasiat sebab dipanaskan.

Bawang putih yang khasiat dia masih intact, adalah bawang putih yang mentah.

Ada property nama Allicin dalam bawang putih yang bagus untuk badan kita detoks.

Detoks ini boleh juga didapati bila kita cincang bawang putih.

Tapi kalau dah tumis tu, hilang lah segala Allicin.

Sebab itu, kita ambil Garlic Shaklee, khasiat seperti bawang putih mentah.

Peppermint Ginger

Bantu buang angin dalam badan.

Kan kalau kita berangin, sakit kepala kita, sakit perut.

Angin tu ada toksin.

Jadi kita buang toksin dalam bentuk angin, bersama Peppermint Ginger.

Jadi kalau kentut busuk, bersyukur lah sebab badan kita sedang buang toksin yang membahayakan tubuh.

Set

Set ini kalau anda beli, terus layak jadi ahli Shaklee.

Untuk order dan mulakan Detoks Shaklee, anda boleh terus Whatsapp saya 0196953317

Khas untuk detoks, saya akan guide cara makan yang saya dan kawan-kawan amalkan untuk dapat kesan.

Dan juga guide sikit-sikit tentang resipi sihat tapi sedap untuk detoks.

Nasi adalah boleh makan. Jadi, jangan risau 😉

Whatsapp 0196953317 untuk order Set Detoks Shaklee bersama exclusive monitoring dan consultation.

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *