Muhasabah

Intensif Magnet Kekayaan Dan Kejayaan, IMKK

Event ni memang one of superb event.

Kalau anda rasa anda lost, rasa hutang keliling pinggang, rasa takde siapa sayang, rasa susahnya nak berjaya, rasa susahnya nak dapatkan bahagia, dan macam-macam lagi lah, anda sangat digalakkan join event ni.

Banyak sangat saya share di Facebookย input dari program ni.

Tapi untuk hari ini, versi sharing kat blog, saya share 3 point dulu ya ๐Ÿ™‚

Event start 830 pagi, 730 pagi dah beratur macam ni! Ai syaki ada org subuh kat depan pintu dewan! :D
Event start 830 pagi, 730 pagi dah beratur macam ni! Ai syaki ada org subuh kat depan pintu dewan! ๐Ÿ˜€

Well, ya betul, pemandangan orang solat di depan pintu dewan, di ruang legar, di dalam dewan, adalah sangat normal.

Terasa macam travel overseas pulak, apak selalu ajar kitorang untuk solat dimana-mana saja bila dah masuk waktu.

Dalam kes event IMKK ni, kena solat kat depan pintu sebab nak cop tempat paling depan ๐Ÿ˜€

Antara 3 point penting yang saya nak kongsikan:

Eh banyak yang penting tau, tapi buat masa ni kongsi 3 je la dulu secara ringkas ๐Ÿ˜‰

Kuasa Senyum

Kejayaan bermula bila kita mampu tersenyum!

Bukan tunggu benda happy datang, baru nak senyum tau. Kita senyum sepanjang masa.

Tahu tak, multi billionaire Shaklee dan Burberry (jenama pakaian mewah dunia), Roger Barnett, nenek Shaklee saya cerita, masa bercakap pun dia senyum tau

Sapa nak jadi multi billionaire, kena lah follow macam multi billionaire ๐Ÿ˜€

Logiknya yang Dr Azizan kongsi, bila kita senyum, hormon serotonin akan terhasil.

Hormon serotonin adalah hormon gembira. Bila banyak hormon gembira terhasil , diri kita akan jadi magnet positif.

Bila kita jadi magnet positif, lebih banyak lah rezeki dan benda positif akan tertarik kepada kita.

Best kan ๐Ÿ˜€

Kolam Jiwa

Term ni memang femes di sebut-sebut oleh peserta IMKK lepas event.

Hati kita ni umpama sebuah kolam.

Dalam kolam ada air.

Bila air jernih dan suci, maka senang kita nak tarik rezeki dan lebih banyak positif datang.

Tapi bila kolam kita berkeladak, maka rezeki akan tersekat.

Apa yang membuatkan kolam boleh berkeladak?

Perasaan negatif lah, macam dendam, buruk sangka, mengumpat, etc

IMKK Intensif magnet kejayaan dan kekayaan dan kebahagiaan

Kena pi IMKK baru ada feel BEST punya!

Kita di ajar macam mana nak bersihkan keladak dalam kolam jiwa yang dah berkeladak berpuluh tahun ni

Submit Doa

Ni salah satu part yang paling saya suka, menitiskan air mata :’)

Sebenarnya boleh kata semua part saya suka, so ini adalah salah satu ๐Ÿ˜€

Bila kita berdoa, doa lah penuh keyakinan.

Masa dalam IMKK, dengan 8,000 peserta, dengan background music yang best, dengan kata-kata Dr Azizan..

Oh God.., sebak sangat. Sangat sebak, tersentuh, syahdu.

Dah lama takย merasa betul-betul connected macam tu.

Rasa kita ada Tuhan. Rasa kita berharap sepenuhnya

Saya perasan, ramai tersentuh termasuk saya.

Subhanallah mesti banyak pahala Dr Azizan ni.

Next IMKK & Dapatkan Tiket

Kalau anda nak join IMKK ni, ada lagi pada 23 – 26 October 2014 di IDCC, Seksyen 15, Shah Alam.

Suami saya ada jual tiket, RM 277, harga ni hanya valid sampai 30 June 2014 ๐Ÿ™‚

Beli Tiket IMKK Intensif magnet kejayaan dan kekayaan dan kebahagiaan

Insya-Allah istimewa untuk ibu menyusu yang direct feeding, saya akan kongsikan tips special macam mana susukan anak, tapi nakย join IMKK.

Diorang tak sediakan nursery tau. Anak-anak tak boleh bawa masuk. But kalau nak juga bawaย anak, ada caranyaย ๐Ÿ˜€

Oh, alang-alang, nak dapat feel IMKK hari tu, cer click youTube ni:ย Preview IMKK June 2014

Untuk dapatkan tiket, boleh hubungi suami saya

Firdaus Azizi

019 457 3457

Shaklee ID: 858755

Similar Posts

4 Comments

  1. Salam puan,

    Bagaimana ye nak bawak anak ke IMKK?
    Harap puan boleh kongsikan caranya.

    Saya berminat sangat nak masuk IMKK Disember 2015.
    Saya dah semak tiket di web suami puan. Tiket dah pun habis. Moga ada rezeki akan datang.. Amin..

    1. Salam Puan,

      Maafkan saya kerana terlambat reply.

      Tips saya – bawa sekali penjaga anak kita untuk ke IMKK.

      Macam saya; saya dan suami bergilir masuk IMKK.

      First IMKK, saya pergi seorang. Suami akan jaga anak-anak di ruang legar. Kalau penjaga tolong jaga di bilik hotel sahaja pun, bagus. Cuma budak mesti mahukan ruang untuk bermain dan berlari.

      Bila anak saya mahu menyusu, suami akan SMS maklumkan anak perlukan saya.

      Saya silent handphone. Tapi kita pun sentiasa perhatikan waktu sebab kita tahu bila anak kita biasanya nak menyusu.

      Kalau anak boleh minum susu dari botol, bagus perah susu semasa dalam dewan, dan penjaga bagi susu kepada anak menggunakan botol.

      Dalam dewan, tempat duduk lelaki dan perempuan di asingkan, jadi mudah dan selesa buat ibu dan perah susu.

      Harap ia membantu ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *