Jadi Ahli Shaklee | Pengedar Shaklee

Jadi Ahli Shaklee Tak Payah Cari Kaki

Er, kaki apa pulak ni.

Biasa kan MLM kan terkenal dengan “ko kena contact orang”. Atau “ko kena cari orang” kalau nak naik pangkat, dan segalanya berkenaan cari orang.

Tapi Shaklee group kami tak macam tu tau.

Tapi kalau nak jual produk tu, sah-sah lah kan kena jual kat orang. Takkan nak jual kat kucing pulak kan 😉

Awal pembabitan saya dengan Shaklee

Jujur nya sebelum join Shaklee, saya tak tahu langsung yang Shaklee ni MLM.

Lepas masuk, punnnn masih tak tahu. Wahahaha.

Takde sape paksa saya join. Join pun sebab suka dengan ESP yang bantu saya bertenaga tu, dan suka dengan gaya cerita blog upline. Tu jek.

Sampai tetibe ada sape tah bangkitkan isu MLM. Tetibe dalam group bukak perbincangan tentang Shaklee dan MLM.

Masa tu baru sedar, eh, MLM ke Shaklee nih?

*garu kepala*

Tapi kenapa macam tak kena paksa apa-apa.

See??

Apa yang cerita dalam group?

Mesti korang yang pernah join MLM pelik kan, ape benda yang buat dalam group eksklusif kalau bukan ajar cari downline.

*kerut dahi*

Dah namanya group Shaklee, mesti lah diskas pasal Shaklee.

image

Lagi, diskas pasal:

1) Masalah customer dan macam mana nak selesaikan

2) Bincang-bincang gosip terkini pasal Shaklee.

3) Motivasi-motivasi berkaitan amalan menjemput rezeki.

4) Tips-tips pemasaran yang kalau pergi kelas oleh orang luar, kena bayar ribu-ribu tau.

Tapi dalam group kitorang, semua tu free je.

Lagi yang best, takde nye unsur nak jatuhkan bisnes sesama ahli group. Semua saling nak bantu sesama ahli.

image

Pernah dengar tak orang bisnes saling nak membantu? Biasa dengar di kalangan komuniti bangsa cina je kan 😉

Income berapa?

Hmm, kalau orang tanya gaji korang, agak-agak orang tu dikira sensitif atau tidak?  😉

Ada orang suka nak kabo income nya berapa. Tapi takat ni kalau saya, dengan anak cucu Shaklee, saya reveal lah.

Kalau kat blog ni, cukup nak kata lebih dari income masa kerja Petronas dulu 😀

Ooops, bukan goyang kaki, bukan harap upline suap satu-satu.

Tapi praktik semua yang dah di diskas dalam group eksklusif.

Korek, hadam sampai betul-betul faham, dan buat sampai jadi.

Berminat nak join jadi ahli Shaklee?  😀

Hubungi saya sekarang

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *