Kafein dan Vitamin

Salah satu sebab penyebab vitamin tak dapat diserap oleh tubuh, adalah sebab kita minum minuman berkafein. Teh dan kopi adalah minuman berkafein. Jika kita memang penggemar teh dan kopi, adakah kita kena korbankan air kegemaran kita?

Jawapannya tak perlu ­čÖé

coffee

Boleh kalau nak ambil minuman berkafein, tapi pastikan jarak 2 jam dengan pengambilan vitamin supaya khasiat vitamin di serap dalam tubuh secara optima.

Tapi jika anda ibu menyusu dan pada masa yang sama tegar minum teh atau kopi, dan mula perasan susu mula merudum dalam minggu pertama puasa ni, cuba jauhi minuman berkafein dan lihat kesan. Mungkin susu akan meriah semula?

P.s. – Berminat untuk mencuba Set Penyusuan Shaklee? Tempahan boleh dibuat dengan mudah secara┬áonline┬ádengan mengisi┬áOrder Form ini┬á­čÖé

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang Set Penyusuan Shaklee atau memerlukan konsultasi tentang masalah penyusuan anda, boleh hubungi saya atau isikan Contact Form di bawah.

Pengedar Shaklee Malaysia [contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Contact Number’ type=’text’/][contact-field label=’Comment / Question’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.