Produk tekanan darah tinggi
Family Diary | Health - High Blood Pressure

Kenapa Doktor Suruh Mak Berhenti Makan Ubat Darah Tinggi

Minggu lepas apak minta saya dan adik untuk uruskan referral letter mak. Apak bagitahu mak sedang mengalami low blood pressure.

Tekanan darah mak tak stabil.

Walaupun saya ada je kat rumah mak sepanjang hari tapi saya tak tahu pulak. Haha. Mak memang tak bagitau anak-anak kalau dia sakit.

Syukur lah apak minta tolong.

Rupa-rupanya mak siap muntah-muntah dan pening kepala akibat tekanan darah terlalu rendah.

Jadi hujung minggu apak bawa mak jumpa doktor pakar.

Selama ni mak kena makan ubat darah tinggi sebab tekanan darah mak memang tinggi. Jadi kena kawal.

Produk tekanan darah tinggi
Mak & Apak mahu usia emas dalam keadaan sihat dan cergas, tak nak lah sakit-sakit

Tapi lately mak ikut apak untuk jaga makan, jogging di pagi dan petang dan amalkan supplement Shaklee yang saya bekalkan.

Tak sangka lah pulak boleh stabilize tekanan darah mak.

Bila tekanan darah mak dah stabilize, tapi mak tambah makan ubat darah tinggi; itu yang jadi tekanan darah mak jadi terlalu rendah sebab ubat tu untuk turunkan tekanan darah.

Jadi doktor pakar cakap dah tak payah makan langsung ubat darah tinggi. Just continue with current lifestyle.

Subhanallah Subhanallah Subhanallah.

Doktor pakar pun tak sangka tau ada orang boleh bebas dari ubat darah tinggi. Biasanya ubat tu kena makan forever.

Syukur.

Jadi recap apa yang mak makan sampai doktor pakar sendiri suruh berhenti ubat darah tinggi :

1) Jaga makan
2) Amalkan senaman semudah jogging pagi dan petang
3) Supplement Shaklee. Mak konsisten Vivix, Vitamin C, Collagen dan Garlic

P.s : Total untuk set yang mak ambil dalam RM 1,025

Bebas dari ubat memang tak mustahil, tapi kita sendiri perlu jaga lifestyle terlebih dahulu.

Apak saya ada menulis perkongsian mengenai current healthy lifestyle yang beliau amalkan. Saya rasa bagus juga untuk anda baca untuk bantu ibu bapa anda jalani usia emas dalam keadaan cergas badan dan sihat.

Klik blog apak saya di Jalan-Jalan Sakan

P.s : Kalau anda nak cuba makan Set Supplement Shaklee yang mak saya amalkan, boleh terus Whatsapp saya 🙂

Khadeejah Hasmad

Whatsapp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

  1. Ayah saya dulu memang tak nak makan supplement. Sejak dia strok dan mendapat simptom buah pinggang bocor atau nepritis, dia mula risau untuk makan ubat drugs semata-mata. Lalu mencuba Shaklee. Alhamdulillah, banyak penyakit ayah yang pulih secara perlahan-lahan. Ayah tegar ambil omegaguard untuk memastikan tekanan darahnya stabil dan pemulihan buah pinggang yang bocor juga.

    Alhamdulillah..saya berterima kasih pada Allah kerana bukakan hati ayah untuk terima supplement Shaklee yang semulajadi dan berikan kesihatan yang baik pada ayah.

  2. betul tu, jarang kita dengar pesakit darah tinggi dapat bebaskan diri daripada ubat. Syukur mak deeja orang yg rajin berusaha utk kesihatan diri. boleh jd jurucakap awareness ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *