Pentingnya kalsium dalam set kehamilan shaklee
Ostematrix | Set Hamil | Set Pregnant

Kenapa Ibu Mengandung Kena Amalkan Supplement Kalsium

Salah satu supplement penting untuk ibu mengandung adalah kalsium. Kalsium penting untuk membantu pembentukan  tulang dan gigi baby dalam rahim.

Kalsium boleh didapati dari produk tenusu seperti susu dan juga sayur- sayuran.

Pentingnya kalsium dalam set kehamilan shaklee
Sumber Kalsium

Walaupun banyak makanan boleh bekalkan kalsium, tetapi banyak zat kalsium telah hilang dari makanan ini akibat pencemaran udara, pencemaran tanah, dan proses pemindahan dari ladang ke kedai runcit di rumah kita.

Sebab itu kadangkala walaupun kita yang mengandung dah makan banyak sayur hijau semasa makan tengahari dan makan malam, atau bersekali dengan amalkan minum susu segar; sakit pinggang tetap tak hilang-hilang.

Ianya kerana walaupun makanan-makanan tersebut mengandungi kalsium, ia tidak mencukupi untuk keperluan ibu mengandung.

5 Sebab Supplement Kalsium Penting Untuk Ibu Mengandung

Oleh itu ibu mengandung sangat sangat di galakkan mengambil supplement kalsium. Kalau tubuh kita sendiri tak cukup kalsium, gigi tak kuat dan tulang pun tak kuat. Maka baby nak ambil kalsium dari mana, kan?

Sayur dan susu tetap ambil. Tetapi di sarankan untuk ibu mengandung ambil sekali supplement kalsium bagi menyokong pengambilan dari makanan harian.

Antara 5 sebab supplement kalsium penting untuk ibu mengandung termasuklah :

1/ Membantu pembentukan jantung bayi yang kuat

2/ Menyokong pembentukan tulang dan gigi bayi yang kuat

3/ Mengurangkan risiko pre-eclampsia ibu mengandung

4/ Mengurangkan risiko hypertension ibu mengandung

5/ Menyokong pembentukan darah yang sihat dalam tubuh bayi dan mengelakkan ibu tumpah darah semasa bersalin nanti

Ostematrix Shaklee : Supplement Kalsium Terbaik

Ostematrix di dalam Set kehamilan shakleeUntuk kehamilan kali ni, saye memilih Ostematrix dari Shaklee sebagai supplement Kalsium. Ostematrix merupakan kaplet yang mengandungi Kalsium, Magnesium dan Vitamin D. Sebab saya memilih Ostematrix:

  • Shaklee adalah vitamin semulajadi – tubuh ibu dan bayi lebih mudah menyerap dan tiada kesan sampingan
  • Ostematrix dilengkapkan dengan penyerap kalsium iaitu Vitamin D dan Magnesium. Nutrien-nutrien ini membantu tubuh menyerap kalsium dengan optima & melekatkan blok-blok kalsium dalam tulang, hence the word ‘matrix’. Tanpa Vitamin D dan Magnesium, Kalsium yang di ambil akan dibuang begitu sahaja dari tubuh

P.s : Kalsium dari Ostematrix merupakan salah satu vitamin penting untuk di amalkan oleh ibu mengandung sepanjang kehamilan.

Mahu dapatkan supplement kalsium Ostematrix Shaklee.

Klik butang di bawah untuk order.

order-shaklee

 

 

♥ Khadeejah Hasmad ♥
Whatsapp : 019 477 3457 
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *