Kenapa Kena Detoks : Toksin dan Sampah

Toksin dalam badan umpama sampah sarap beracun.

Kalau rumah kita banyak sampah tak dibuang, lama-lama sampah akan berulat, berkulat dan merosakkan rumah, kan?

Macam tu juga badan kita. Jika biar banyak-banyak toksin dalam badan, badan kita lama-kelamaan akan rosak.

Tapi Allah cipta setiap manusia ada ‘pembersih sampah’ semulajadi iaitu organ hati. Hati berfungsi untuk singkirkan toksin dari badan.

Tapi kalau banyak sangat toksin kita masukkan dalam badan, lama-lama organ hati pun kurang efisien.

Contoh jika kita makan fast food sekali sebulan vs makan fast food hampir setiap hari, agaknya organ hati situasi yang mana paling banyak kerja?

Belum habis proses toksin, kita makan lagi junkfood/ makanan tinggi gula tinggi lemak dan minyak menambahkan lagi toksin dalam badan.

Lama-kelamaan kita perasan badan makin lesu. Berat susah nak turun bagi yang obese, berat susah nak naik bagi yang underweight (macam saya)

Apa perlu buat?

Detoks badan. Detoks ini sendiri bermaksud buang toksin dan parasit dalam badan.

Betulkan semula pemakanan. Makan ikut piramid makanan. Kurangkan atau elak makanan tinggi gula. Banyakkan makan sayur dan buah-buahan.

Amalkan juga supplement semulajadi untuk bantu sokong fungsi hati iaitu Set Detoks untuk bantu hati dan keseluruhan badan singkirkan toksin berlebihan dalam badan.

Produk detoks terbaik

Bantu badan singkirkan toksin di samping jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup yang aktif

Khadeejah Hasmad

Whatsapp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda!