Cara Makan Vitamin Shaklee

Kenapa Makin Sakit Bila Makan Shaklee

Erk. Ade ye makan Shaklee jadi makin sakit?

Aah memang ada >_< Tapi bukan semua orang lah, dan banyak benda kena tengok.

Kena tengok, dah berapa lama makan Shaklee tu.

Baru sehari ke, atau dah 2 minggu ke, atau dah sebulan ke.

Lepas tu, tengok, berapa liter air minum.

Cara makan pun mempengaruhi tau.

Tapi benda ni sekejap je. Lepas beberapa hari atau beberapa minggu, insya-Allah akan hilang.

Ini dinamakan tempoh healing crisis atau bahasa melayu nya krisis penyembuhan.

Ape benda tu?

Healing crisis ni terjadi sebab badan sedang dibersihkan dari toksin.

Analogi nya, dalam rumah kita ada tangki air. Tapi tangki ni penuh air kotor. So kita pun nak cuci tangki air tu nak ganti dengan air bersih.

Masa nak ganti tu, mesti lah kena buang semua air kotor tu kan.

Macam tu lah healing crisis.

Vitamin nak repair mana yang rosak dalam tubuh kita. So mana-mana toksin, akan dikeluarkan dari tubuh bila kita mula makan vitamin.

Lepas dah bersih semua, baru lah vitamin akan jalankan kerja repair apa yang patut

Contoh healing crisis tu macam mana?

1) Alfalfa

Ada orang makan Alfalfa, ruam makin bertambah. Pelik sebab makan Alfalfa untuk detoks.

Tapi teruskan jugak sambil minum air yang banyak hingga beberapa minggu.

Alhamdulillah at one point, ruam hilang. Dan peliknya, sebelum ni alergik makan seafood, tapi lepas hilang ruam sebab makan Alfalfa, alergik hilang.
Dah boleh makan seafood dengan tenang 😀

2) Vivix

Ada mak kepada kawan makan Vivix sebab nak kurangkan sakit lutut. Tapi healing crisis yang datang adalah lelah.

Memang maknya pernah lelah, tapi 10 tahun yang lepas.

Tapi lepas seminggu dah hilang, Alhamdulillah.

image

Nak buat apa masa healing crisis?

Minum air kosong

Sekurang-kurangnya minum 3 liter air sehari. Air kosong mencepatkan proses pembersihan toksin dalam badan dan membantu tubuh kekal hydrated.

Sila lah berkawan baik dengan air kosong gitu 😉

image

Minum air kelapa

Air kelapa ni ala-ala antibakteria. Kan kalau demam, minum air kelapa. Cikenpox pun bagus minum air kelapa.

Kurangkan pengambilan

Kalau boleh, kurangkan kejap dos vitamin tu.

Contoh kalau ambil 3 biji Alfalfa, kurangkan jadi sebiji ke.

Insya-Allah ok lah tak lama lagi tu 🙂 Kalau risau sangat, jumpa lah doktor untuk check what’s wrong.

Sape – sape yang sedang diuji dengan healing crisis tu, moga kalian cepat-cepat sembuh 🙂

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *