Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Kenapa Orang Nak Kurus Tak Digalakkan Berpuasa?

Ramai orang salah faham, kalau nak kurus, puasa is the short cut.

Tapi ramai tak tahu, puasa memang boleh turunkan sikit inci dan berat badan.

Tapi, lepas puasa, badan akan rebounce ke berat asal, malah lebih teruk, mungkin naik lebih tinggi dari berat asal T_T

image

Macam mana boleh jadi gini?

Bila kita berpuasa, kita lapar.

Bila kita lapar, dan kita tak makan, badan kita akan assume seolah-olah persekitaran kita sedang darurat, tak cukup makanan.

So badan terpaksa simpan lemak sebab lemak diperlukan untuk tenaga dan panaskan badan. Itu yang yg badan kita assume.

Sebab tu kalau puasa, memang badan tetap susah nak turun.

Badan menyusut semasa puasa, bukan sebab hilang lemak, tapi sebab hilang air.

Elak lapar bersama Mighty 3 Gem

Kalau nak puasa juga, pastikan anda kenyang sepanjang puasa.

Ahaks.

Macam mana?

Saya amalkan Set mighty 3 Gem untuk kekal bertenaga dan mengelak rasa lapar semasa berpuasa.

image

Saya adalah ibu menyusu, dan sibuk di rumah.

Masa puasa Ramadhan masa mengandung Maryam sambil melayan Muhammad yang aktif, Alhamdulillah Mighty 3 Gem membantu saya bertahan hingga berbuka šŸ˜€

ESP membantu kurangkan rasa lapar, Performance Drink membantu tubuh kita kekal hydrated sepanjang hari, so tak lah rasa letih lesu je.

Meal Shakes pula bekalkan beberapa Vitamin dan mineral penting untuk seharian.

Amaran! Mighty 3 Gem sama sekali bukan bertindak sebagai meal replacement. Ia hanya cadangan untuk anda jika anda ingin berpuasa, tapi nak maintain tak lapar

Moga perkongsian ini bermanfaat untuk anda šŸ˜€

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *