Kenapa Saya Nak Capai Pangkat Master Dalam Shaklee?

Dulu saya rasa saya buat Shaklee sebab duit.

Memang bila buat bisnes Shaklee, bila bersungguh, Alhamdulillah bonus Shaklee memang cantik.

Tapi bila periksa semula kenapa saya belum capai pangkat Master, saya rasa agaknya saya deny what’s in me.

Jadi sebab apa buat bisnes Shaklee?

Sebab apa nak capai pangkat Master pangkat tertinggi dalam business Shaklee?

Nak tolong orang?
Ada banyak cara lain untuk tolong orang. Bukan sekadar Shaklee.

Nak cari duit?
Pun ada banyak cara lain.

Habis itu sebab apa?

Bila macam-macam usaha saya buat, cuba itu ini belajar itu dan ini, baru lah saya nampak apa sebabnya.

Akhirnya saya baru jumpa jawapan yang memuaskan hati dan saya rasa “Ahah! That’s me.”

Kebanyakan orang mungkin ada sebab yang sama buat Shaklee iaitu nak cari pendapatan. Tapi tak semestinya saya perlu follow the flow.

P.s : Duit memang penting. Kalau tak, macam mana nak bayar komitmen bulanan dan travel sana-sini.

Tapi kalau buat sebab duit, kita tak dapat pergi jauh.

Self-satisfaction

Untuk bisnes Shaklee, saya buat bukan sebab nak duit tapi lebih kepada nak self-satisfaction.

Rasa puas bila dapat unlock one step rank umpama rasa puas bila main game dan berjaya go to the next level.

Padahal main game bukannya duit masuk pun. Tapi lebih kurang macam tu lah analoginya.

So, dah nampak sebab apa, time to proceed with current project & refine planning.

Hari ini 3 Ogos. Semoga tarikh saya berjaya unlock Master selari atau lebih awal dari apa yang saya tulis.

Anda pun nak cabar diri? Nak cuba unlock level dalam rank Shaklee?

Jom join saya. Kita buat sama-sama.

Khadeejah Hasmad
019 695 3317
Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda!