Collagen Powder Shaklee

Hati-hati Bila Memilih Collagen!

Zaman sekarang, ada macam-macam produk Collagen di pasaran. Tapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding produk lain? Bagus sangat sampai boleh nampak kesan begitu cepat ke?

Collagen Powder Shaklee

Biasanya yang bermain di fikiran kita:

  • Cepat tak nampak kesan? Kalau boleh, arini pakai, nak terus nampak kesan!
  • Ada negative side effect tak? Lebih-lebih lagi kalau anda menyusukan anak. Risau anak jadi apa-apa yang tak elok.
  • Kalau berhenti pakai Collagen nih, muka maintain cun dan licin ala-ala ‘sweet 17’ atau kembali ke usia sebenar?

Ok, meh saya ceritakan kenapa anda patut pilih Shaklee Collagen Powder walaupun dah berlambak produk Collagen lain di pasaran.

1. Ramuan utama dalam Collagen Powder ini ialah sisik ikan merah (Red Snapper) yang terdapat di lautan dalam.

Ikan Merah yang digunakan untuk membuat Shaklee Collagen Powder

Apa pulak kaitan sisik ikan merah yang duduk kat lautan dalam?

…Kenapa lautan dalam tu penting?

Bila sebut lautan dalam, ia bermakna tiada pencemaran kimia. Bila tiada pencemaran kimia, ikan yang berada di lautan dalam boleh dikatakan bebas pencemaran. Ini menjadikan ianya selamat dan tiada kesan sampingan yang negatif.

…Kenapa ikan merah dan bukan ikan-ikan laun?

Ikan merah ni sifat dia sangat lasak. Since ikan ini adalah ikan laut dalam, ia mampu menahan tekanan yang sangat tinggi. Ia turut bermaksud sifat yang ada dalam sisik ikan tu sangat kuat sebab boleh tahan duduk di laut dalam. Sifat yang sangat kuat ni menjadi jaminan Collagen yang bersumberkan ikan ni sangat reliable

2. Collagen Powder Shaklee di proses melalaui proses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi

Proses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi

Apa kepentingan proses pemecahan molekul nih?

Tubuh kita hanya boleh serap molekul yang bersaiz sangat kecik. Kalau molekul besar, nanti badan susah nak serap. Sebab itulah Shaklee menggunakan proses hydrolisis untuk menghasil Collagen Powder berkualiti tinggi.

Proses hydrolisis ni leceh, susah dan memakan belanja tinggi. Alternatif kepada proses ni adalah menggunakan bahan kimia seperti asid hidroklorik, pemanasan secara kimia dan pelbagai jenis asid. Proses menggunakan bahan kimia ni lebih murah.

Collagen yang diproses menggunakan bahan kimia mempunyai kesan sampingan yang negatif. Antaranya ada kemungkinan sel Collagen tersebut dah banyak terurai serta mengandungi sisa bahan kimia hasil dari cara pemprosesan tadi.

Sisa bahan kimia ni berbahaya untuk pemakanan atau penggunaan kita. Bayangkan kita guna collagen yang ada sisa asid hidroklorik? Walhal asid hidroklorik tu sikit je dah boleh rosakkan kulit.

Proses yang selamat dan bersih adalah pemecahan molekul (hydrolisis) menggunakan enzim proteolytic.

Untuk mendapatkan molekul yang boleh diserap oleh tubuh, proses ni perlu dibuat berulangkali secara berasingan. Paling kurang kena buat 8 kali. Alhamdulillah, Shaklee Collagen Powder melalui proses ni melebihi 8 kali.

Macam mana boleh tahu? Kita tengok nilai Dalton Collagen tu, ni saya ceritakan kat next point ya. Lagi kecil nilai Dalton tu, ia menandakan lagi banyak proses hydrolisis yang dijalankan ke atas Collagen tersebut dan menandakan lebih tinggi kualiti Collagen tu.

Proses ni bukan murah macam proses kimia yang senang tadi. Proses ni leceh tapi terjamin keselamatan penggunaannya dan tiada kesan sampingan negatif.

3. Shaklee Collagen Powder mudah diserap oleh badan

Dalton Collagen Shaklee

Untuk keberkesanan pantas, kita perlu memastikan kadar penyerapan badan terhadap Collagen mestilah tinggi. Maksudnya bila minum je Collagen tu, dia cepat menyerap dan terus bergerak ke arah organ yang memerlukan seperti kulit, rambut, kuku, otot dan sendi.

Di sinilah pentingnya kita memastikan berapa berat molekul Collagen dalam sesuatu jenama. Berat molekul Collagen diukur dalam unit Dalton (bukan ‘mg’ yer). Jadi sebelum beli, pastikan anda tahu berapa berat molekul Collagen tersebut.

Badan hanya boleh menyerap molekul Collagen yang mempunyai berat molekul bawah 3,000 Dalton. Semakin kecil nilai Dalton, semakin mudah ianya diserap oleh badan.

Berapa Berat Molekul Dalam Collagen Shaklee?

Berat molekul dalam Shaklee Collagen Powder hanyalah 1,000+ Dalton menjadikan ianya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil yang optimum.

Pengambilan Collagen yang mempunyai nilai Dalton yang tinggi adalah merbahaya kerana ianya tidak diserap oleh badan dan akan remain di dalam saluran darah. Dalam jangka masa panjang, ia boleh memberikan kesan negatif dan penyakit kronik.

Selain daripada tiga sebab di atas, Collagen Shaklee juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Collagen Shaklee dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran!

Harga asal Shaklee Collagen Powder ialah RM298… Nak tau harga PROMOSI?

Hubungi saya sekarang di nombor yang tertera ataupun isikan Contact Form di bawah.

Pengedar Shaklee Terengganu, Malaysia

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Contact Number’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Comment / Question’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Similar Posts

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.