Kencing Manis | Vivix

Kenapa Vivix Tak Turunkan Bacaan Gula Leha Yang Diabetes?

Leha ada kencing manis. Dah bermacam ubat Leha makan.

Leha nak cari cara rawat kencing manis tanpa ubat. Penat lah makan ubat yang tak lah nampak sangat kesan positif nya

Baru ni kawan Leha, Ina, recommend Leha ambil Vivix.

Ina kata, Alhamdulillah Vivix dah banyak tolong turunkan bacaan gula kencing manis.

Cik Mas, kawan Leha yang kencing manis pun, makan Vivix. Seminggu Cik Mas kata gula dia turun.

Itu yang Leha teruja nak cuba.

Tapi dah 2 minggu Leha ambil Vivix, bacaan gula Leha duduk kat takuk sama jugak.

Tak mau turun-turun.

Ish, Leha tak puas hati. Kena tanya Ina ni.

Leha : Eh kenapa Cik Mas tu ambil Vivix untuk diabetes dia, Leha tengok seminggu dah turun gula.

Leha lagi : Apesal Leha dah 2 minggu pun masih takde pape pun. Salah ke Leha makan.

Ina : Lain badan, lain ceritanya. Awak makan macam mana.

Leha : Sama, satu sudu besar pagi, satu sudu besar malam.

Ina : Kalau ikut kajian klinikal, resveratoral dalam Vivix bantu kurangkan insulin resistance.

Ina lagi : Pihak saintis (bukan saintis Shaklee) ada test kat tikus, ia bantu badan tikus hasilkan insulin yang cukup.

Ina lagi : Tapi kalau kat manusia, mahu ambil masa 4 minggu jugak. 2 minggu pertama, gula macam biasa tinggi, itu namanya healing crisis.

Leha : Oh, gitu pun ada ya.

Ina : Awak kena konsisten makan paling kurang 3 bulan.

Leha : Eh, lamanya 3 bulan?

Ina : Sebabnya, sel badan kita akan mati dan lahir yang baru semula dalam masa 3 bulan.

Ina lagi : Kita nak pastikan sel yang bakal mati tu cantik, supaya sel baru yang akan copy sel mati tadi jadi berkali ganda lebih cantik dan sihat.

Ina lagi : Bila sel cantik dan sihat, baru lah semua organ berfungsi dengan baik, barulah nanti Insya-Allah bacaan gula turun ke paras normal.

Leha : Oooo kira teruskan aje lah ni?

Ina : Haah. Lagipun awak rasa lebih segar dan bertenaga, kan?

Leha : Haah betul. Tak pernah rasa cergas gini.

Ina : Lagi satu, toksah susah hati selalu. Jangan stress selalu.

Ina lagi : Stress tu boleh buat orang sihat pun jadi sakit. Ini kan pulak awak yang memang sah ada kencing manis.

Ina lagi : Bila kita stress, badan kita akan hasilkan sejenis hormon cortisol yang merosakkan kesihatan badan.

Leha : Hmm, macam mana pulak nak hilangkan stress.

Ina : Banyakkan mengaji 🙂

Sebulan kemudian

Ina : Leha, macam mana bacaan gula awak, ada apa-apa perubahan?

Leha : Ina! Seronok lah. Doktor kata macam tak percaya je.

Ina : Apa dia?

Leha : Alhamdulillah dah turun sampai 7. Padahal sebelum ni selalu bacaan 14 aje.

Ina : Syukur alhamdulillah.

Leha : Tak sia-sia konsisten  Vivix. Memang berbaloi-baloi!

Leha lagi : Awak, nak beli lagi Vivix. Hari tu awak kata beli 2 botol sekaligus , dapat diskaun kan.

image

Ina : Haah, diskaun 5% Kalau sebotol saja RM 475

Ina : Bagus lah beli 2 botol, awak dapat free membership Shaklee, pastu dapat diskaun 5% Banyak tuh!

Leha : Alah, jadi ahli ni kena jual barang ke?

Ina : Eh, tak. Jadi ahli ni sebab nak dapatkan harga ahli lah. Kalau harga bukan ahli RM 475. Harga ahli dapat kurang sikit.

Ina : Lagipun, kalau awak selalu beli Vivix, awak ada peluang dapat cash dari Shaklee.

Ina : Zaman sekarang, RM 10 pun bernilai, kan kan.

Leha : Betul tu, nak beli barang basah, kadang tak cukup RM 10, adeh, terpaksa letak balik tepung dengan bawang.

Ina : Nanti awak bagi detail nama penuh, alamat, no hp, no IC ngan no account bank untuk shaklee bank in kan cash bulan depan.

Leha : Wahhh terus dah dapat cash?

Ina : Haah, sebab 2 botol Vivix dah lepas syarat minimum untuk dapat cash bonus.

Cepat – cepat Leha bagi details dia kat Ina.

Kalau anda pun nak jadi macam Leha, cepat Whatsapp details kat kami ya 🙂

Whatsapp terus 0194773457.

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID saya : 858755 🙂

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *