rawatan kencing manis dan diabetes type 1

Kencing Manis: Jenis- Jenis Diabetes & Rawatan

Terdapat 3 jenis Diabetes yang dikenali ramai. Diabetes Type 1, Diabetes Type 2 dan GDM.

Diabetes Type 1

Diabetes jenis ini mempunyai masalah pankreas tidak dapat menghasilkan insulin untuk menukarkan gula menjadi tenaga. Biasanya rawatan untuk penghidap insulin type 1 adalah dengan cara suntikan insulin.

rawatan kencing manis dan diabetes type 1

Diabetes Type 2

Penghidap diabetes type 2 menghadapi masalah sel dalam tubuh menolak insulin. Pankreas memang hasilkan insulin, tapi masalahnya sel sendiri menolak insulin.

Pesakit diabetes type 2 juga berkemungkinan menghadapi masalah pankreas tidak menghasilkan cukup insulin. Biasanya tiada rawatan khusus untuk diabetes ini, pesakit hanya disarankan untuk kawal pemakanan dan tahap gula dalam darah.

GDM

GDM atau dikenali sebagai Gestational Diabetes Mellitus merupakan diabetes yang di alami oleh ibu hamil yang sebelum kehamilan tak pernah alami masalah kencing manis.

Biasanya masalah GDM ini akan hilang selepas ibu bersalin. Namun hati – hati, ia merupakan petanda ibu bakal mengalami diabetes di hari tua.

GDM ibu mengandung

GDM akan turut affected baby.

Baby akan turut dapat gula dari ibunya, jadi sepanjang kehamilan, kandungan gula dalam darah baby adalah tinggi. Masalahnya, selepas kelahiran, baby dah tak bergantung nutrisi direct dengan ibunya, tubuh baby akan mengalami semacam cultural stock, ye lah, biasa dapat gula dalam dos tinggi, lepas lahir terus drop, dan akan merisikokan bayi menghadapi hyperglycemia, iaitu risiko gula terlalu rendah di dalam darah selepas dilahirkan.

Set Shaklee Untuk Kencing Manis

Oleh kerana kencing manis bukan penyakit yang boleh dipandang ringan, Shaklee menawarkan beberapa produk kesihatan khas untuk membantu pesakit kencing manis.

ESP

ESP merupakan minuman yang bersifat rendah glisemik. Minuman rendah glisemik penting untuk membantu mengawal paras gula dalam darah. Ia membantu membebaskan tenaga secara perlahan. Selain itu, ESP juga mengawal rasa lapar.

Dengan berkurangnya rasa lapar, penghidap diabetes boleh mengawal nafsu untuk makan makanan yang tidak sihat. ESP selamat untuk di ambil oleh ibu mengandung, bahkan ianya merupakan salah satu vitamin penting untuk ibu mengandung kerana mengandungi protein yang penting untuk pembentukan organ dan anggota badan bayi dalam rahim.

Alfalfa Complex

Mengandungi bahan mineral yang tinggi yang membantu menyahtoksik bahan yang tidak diperlukan dalam badan

GLA

GLA dihasilkan dari minyak bunga borage. GLA bertindak dengan cara mengawal neuropathy atau sistem saraf pesakit kencing manis

Vivix

Vivix mengandungi resveratoral yang membantu sel tubuh menerima insulin (prevent insulin resistance)

Testimoni pesakit diabetes

Berikut saya kongsikan pengalaman pesakit diabetes yang mengamalkan Alfalfa Complex, GLA dan Vivix

reen

Hubungi saya sekarang untuk Set Kencing Manis anda!

Pengedar Shaklee Malaysia,

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp: 019 477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID: 858755

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.