Muhasabah

Kesyukuran Di Tengah Malam

Ideas. Please come to me!! ^_^

Ada assignment dari SO What?? Tapi nak mengarangnye hai lah tepu.

Capai Personal Target Untuk DOM

Of yesterday, alhamdulillah syukur sujud syukur, for the first time, Page View Diary of Muhammad hit 3,000 Page Views!

kesyukuran DOM

Unique Visitors kita cek kat Google Analytics nanti deh ๐Ÿ˜‰

Dan alhamdulillah blog salah seorang anak buah saya hampir cecah 200 page views!

Bila anak buah mula menampakkan hasil, kita yang akan over excited tau.

Now I know how teachers feel ๐Ÿ˜‰

Nak dapatkan such stats, semua tu perlukan doa dan usaha yang AGRESIF!

FOKUS pada kerja kita.

FOKUS pada target dan impian kita.

Insya-Allah everything will comes in place ๐Ÿ˜€

Kelas Blog di Ipoh

Esok kami akan bertolak ke Ipoh untuk sesi kelas Blog dan FB Ads FATC.

seminar, business training 3d abstract concept

In case follower Diary of Muhammad tak tahu, suami saya ada buat kelas khas untuk ajar peniaga atau peniaga online sambilan, cara untuk market kan produk secara online menggunakan medium blog dan FB ๐Ÿ˜€

Dah takyah ketuk pintu rumah orang dah.

Sape yang pemalu dan penyegan, tapi nak buat bisnes, bagus sangat lah daftar cecepat ๐Ÿ˜€

Sesi Tambah Ilmu DAO di TV9

Oh, dan tadi Alhamdulillah Allah izin tengok Dr Azizan Osman kat rancangan Semanis Kurma.

Terubat rindu nak dengar bait-bait nasihat.

Kalau tengah down, sila gerakkan diri anda. Joging ke. Pergerakan akan membuatkan diri anda berkurang rasa sedih.
Kalau tengah down, sila gerakkan diri anda. Macam jogging. Pergerakan akan membuatkan diri anda berkurang rasa sedih.

Saya ada abadikan beberapa nota penting, walaupun tak semua, kat wall FB saya dengan hashtag #DAOdiSemanisKurma ๐Ÿ˜€

Sebarkan Kasih Sayang

Oh last, ada benda yang buat saya macam.. terkedu.

Mari lah kita gembirakan orang lain.

What we give, we get back, betul betul?

Jadi kalau nak rasa bahagia, cuba kita bila pergi kedai makan, buat macam dalam gambar ni ๐Ÿ˜€

kesyukuran
Di ambil dari FB Page Tuan Syed Azmi

Bayangkan perasaan waiter/waitress yang dapat note ni, mesti dia happy, betul tak?

Dan bila dia happy, produktiviti kerja dia meningkat.

Bila produktiviti meningkat, majikan suka dan makin ramai orang datang sebab restoran bersih, dan the story goes on hingga pasti! Akan berbalik kepada orang yang mulakan this small thing in the first place ๐Ÿ˜€

Ingat!

Bukan manusia yang akan balas kebaikan kita.

Tapi Allah lah yang akan nilai dan balas setimpal dengan niat kita.

Allah loves you. Allah loves kita semua ๐Ÿ™‚

Ok lah, baik tido sat. Doakan kita semua bangun pukul 3 pagi atau 4 pagi, boleh bertahajjud cinta, dan start early our day!

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *