Muhasabah

Kuasa Doa

Kuasa doa memang sangat powerful. Saye sedang merasa nya.

Saye tak cukup masa nak buat promo biz online, sebab tak mahu ganggu masa bermain dengan anak. Saya minta Allah tolong lah beri saya masa dan idea how to do this. Dan cepat je Allah kabulkan. Sampai terasa masa 2 jam macam 10 jam! Dan Allah pimpin saya utk gunakan satu apps yg menjimatkan masa ni. Apps ni kita boleh post kat fb tapi takyah pegang gadget atau duk depan laptop

Saye tido lambat sebab anak tido lambat. Dalam kol 12+ gitu. Sah- sah la saye akan fikir how on earth am i going to wake up early tomorrow? But tak kisah, doa je. Saye doa Ya Allah, tolong kejutkan aku bangun kol 3 pagi dalam keadaan fresh. And guess what?? Allah kejut saya tepat pukul 3 pagi!! Dan saya rasa fresh plus full with ideas!! Subhanallah Allah Tuhan yang mengabulkan permintaan hamba Nya!

Ada lagi doa, tapi saye belum nampak, baru nampak sedikit cahaya. Saya yakin Allah dah kabulkan doa tu. Saye takkan putus asa doa! Cara Allah kabulkan doa ni indah.

  1. Allah tak kabulkan permintaan kita, tapi Dia tolak bala yang sepatutnya berlaku kat kita in future
  2. Allah tak kabulkan permintaan specific tu, tapi dia reserve untuk bagi kelebihan kat akhirat nanti
  3. Allah kabulkan permintaan tu, tapi in His own BEST TIME! Boleh jadi right away, boleh jadi 2 3 hari lagi

Pokoknya, jalan kan saja tugas kita sebagai hamba utk berdoa. Org yg tak suka berdoa ni, Allah kata dia adalah orang yang sombong. Sebab ego ingat dia bagus tak perlukan pertolongan Allah. Jadi apa2 yg kita nak, minta je kat Allah. Sungguh2 hanya Allah yang mampu kabulkan permintaan kita, walaupun permintaan tu nampak macam impossible.

Lets pray!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *