Uncategorized

Lambat Bangun Sahur? ESP dan Performance mDrink Sedia Membantu!

Alhamdulillah, dah masuk hari ke-6 Ramadhan. Soalan femes, bagaimana amalan kita setakat ini? Ehehe. Amalan kalau tak mampu banyak, biar sedikit asal konsisten. Ia lebih baik dari banyak tapi lepas tu stop.Alhamdulillah Ramadhan kali ini saya berpuasa bersama suami dan dua anak kecil, sorang umur 3 tahun. Sorang lagi baby Maryam umur 3 bulan, dan memang aktif menyusu.

Apa rahsia saya bertenaga dan susu kekal banyak?

Jawapannya, jeng jeng jenggggg

Saya bersahur dengan minuman tenaga dan ber elektrolit ==> gabungan ESP dan Performance Drink.

Dan saya tak amalkan makan nasi, sebab nasi akan buat kita cepat lapar. Saya dah pernah eksperimen untuk sahur bersama nasi, dan sahur bersama roti wholemeal sahaja. Sahur bersama 2 3 keping roti wholemeal lebih mampu bertahan lama berbanding nasi sebab ia bersifat rendah glisemik. Ia membebaskan tenaga secara perlahan- lahan.

Boleh lah cuba kalau nak tahu 🙂

ESP pula memang tergolong dalam golongan rendah glisemik. Jadi memang kenyang lama, Alhamdulillah.

Performance Drink pula mengandungi elektrolit yang bantu tubuh kita kekal hidrasi dalam jangka masa lebih panjang. Tak perlu minum bergelas-gelas air waktu sahur, sungguh betul ni, memang pengalaman saya dan suami, Alhamdulillah, kami hanya minum bancuhan ESP dan Performance Drink, dan Alhamdulillah bertahan hingga ke berbuka ^_^

Anda berminat nak order satu set Combo Puasa?

SMS “CP01 ” ke nombor saya, 019- 477 3457, Khadeejah Hasmad

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *