Muhasabah

Mari Bermimpi

Saya suka tagline Honda: The Power of Dream!

image

Mimpi memang mudah. Tak perlu bayar satu sen pun. Tapi sekadar bermimpi tak boleh bawa kita jauh.

Kerja keras itu penting untuk pastikan mimpi itu menjadi kenyataan

Kerana impian nak terbang di langit lah, pasangan adik-beradik Wright di katakan gila. But they keep on working for that.

image
Kapal terbang dolu-dolu oleh adik-beradik Wrights

Tapi tengok sekarang, kapal terbang boleh connect lokasi yang jauh, lokasi antara benua, bantu merapatkan hubungan yang jauh, bantu businessman expand business, bantu pasangan long distance untuk kerap bertemu (depend kepada bajet la kan 😉 ) dan baaaanyak lagi

Pendek kata, mimpi dan impian yang asalnya orang pandang gila, sekarang beri manfaat kepada ramai orang.

image

Apa mimpi anda pagi ini?

Apa impian yang ingin anda capai? 🙂

Bermimpi lah. Berimpian lah.

Lepas tu tulis mimpi anda, tulis impian anda.

And work for it!!

Kalau orang kata gila, itu petanda impian anda hebat dan mampu memberi manfaat bukan saja kepada diri sendiri, tapi satu dunia!! 😀

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *