GGCC | Jadi Ahli Shaklee

Masters Celebration Di Pullman Putrajaya

Alhamdulillah diberi keizinan oleh Allah untuk menghadiri majlis keraian Masters Celebration Kak Ngah Shaklee saya, Kak Wan Fatihanum, dan juga Masters Azrin dari Miri, kalau nak kira, dia ni ‘anak sedara’ Shaklee. Eh eh tapi dia start lagi awal ea. Hihi.

Actually memang plan Sabtu hari untuk 2 sambutan Masters Celebration, Ahad untuk picnic #GGCC

image

Apa itu Masters Celebration?

Dalam Shaklee, untuk ahli yang berminat nak jana pendapatan, ada beberapa pangkat atau rank dalam Shaklee yang kita perlu capai.

Rank yang paling tinggi adalah rank Masters Coordinator.

Untuk capai rank ini, seseorang Masters tu kena tolong sekurang-kurangnya 13 orang lain untuk mengubah kehidupan mereka menjana pendapatan 4-angka sebulan.

Shaklee akan bagi upah kepada kita jika kita berjaya membantu ramai orang. Biasa minima upah seorang Masters Coordinator adalah lingkungan RM 30,000 – RM 50,000

Itu minimum.

Misi membantu orang

Tolong orang, memang unik sangat. Tolong ialah bukan paksa orang beli stok beribu-riban pastu suruh jual.

There is no such thing!

Tolong dalam erti kata guide marketing technique dan tips dan rahsia lain yang berkaitan, biasa kitorang buat online je, takyah keluar rumah.

Dunia sekarang, teknologi boleh menghubungkan kita dengan orang yang kita tak kenal langsung, atau jauh beribu batu

Kalau ada orang nak ubah taraf kehidupan jadi lebih baik, kita tolong. Biasanya orang yang financially tight.

Tapi kalau orang tu tak mahu, kita let it be.

Menarik, kan?

Tolong orang, dan secara tak langsung diri sendiri akan dapat ganjaran.

Masters Celebration ni umpama majlis kahwin kali kedua.

Setahu saya Shaklee bagi kita bajet RM 50,000 (yes, you read it as ringgit Malaysia lima puluh ribu)  dan kita pilih nak buat kat hotel 5 bintang yang mana, pilih menu apa, pilih semua lah.

Shaklee tanggung!

Best tak 😀

Pullman Putrajaya

Kat Pullman Putrajaya ni memang best lah sebab sebelum majlis, kena makan kasi kenyang dulu. Makan pulak macam kenduri kahwin lah.

Sedappp. Ada meja bulat, kerusi, eh memang selesa sungguh lah, lebih-lebih lagi kita yang bawa anak-anak yang tak reti duduk diam nih.

Karamel dan bread puding memang superb. Mihun pun sedap. Nasi tak dpt nak enjoy lama-lama sebab, well, dah ada anak ni, makan dah tak serupa makan. Haha.

Overall, food memang superb. Landskap pun cantik.

Oleh kerana kedua Masters ni berasal dari group besar yang sama, iaitu iReach, jadi expected ramai lah orang datang.

Especially yang dah berakar umbi dalam macam Kak Azrin. Leaders dah berlapis-lapis!

Ramai sangat sampai tak cukup kerusi, kena tambah kerusi!

Overall, memang best sebab plus points, dapat jumpa GGCC. Hik3.

Insya-Allah next entry saya akan cerita tentang kisah stokin putih, selamat tinggal kepada kesibukan kerja ofis, dinner GGCC & pengenalan GGCC, dan piknik GGCC

Hari ni tema MasCel – GGCC uolls 😉

Oh sebab Internet superbly slow, nanti-nanti lah saya add gambar ea >_<

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *