Maybank Treat Points

Hari tu shopping SOGO utk barang adik baby. Ada Member’s Day Sale, memang tak lepas peluang lah. Ya Allah ramainya orangggg!! Kitorang datang pukul 10+, parking dah kena tutup at both sides. So head to PUSRAWI jap scan adik baby

Balik scan tu dah tengahari, pun masih tutup parking, tapi alhamdulillah ada satu entrance ni dia dah bukak. Memang sale kaw- kaw! Tapi baju baby yang comel- comel yang kitorg berkenan tak lah kaw- kaw sangat, ada lah less nya, alhamdulillah. Yang menarik tu tengok bedsheet, dari RM 500, turun bawah RM 100!!! Tapi tak beli, sobs, sebab beli barang adik baby dulu.

Yang menariknya, perbelanjaan kitorang bernilai RM 500+, tapi kitorang just keluarkan RM 40!! ^_< Huhuhu. Rahsianya? Eh bukan ilmu apa pun.Rahsianya kitorang claim Maybank Treat Points. Banyak rupanya points. Point ni sebab guna Maybank credit card. Banyak lah guna, especially utk isi minyak, long distance travel, dok hotel masa hubby trainin, order- order shaklee lagik. Memang berbaloi- baloi.Eh tapi bukan nak galakkan korang guna credit card. Lepas guna, cepat- cepat bayar balik supaya tak jadi hutang terkumpul okeh. Credit card ni convenient bila kita malas nak keluar cash banyak- banyak. Kalau keluar cash, risau macam- macam gak. Kang kena curi ke wallet, even keluarkan duit untuk bayar monthly duit kereta pun, rasa seram sejuk O___oSo, until next SOGO Member’s Day Sale, mari kita kumpul points banyak2 😀 Hihihihi

One Response

  1. Alex 21 December 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares