Health - Kids'

Meal Shakes dan Omega Guard untuk Anak Yang Kerap Sakit

Bila anak selalu sakit, biasanya apa yang kita akan buat? Dah selalu keluar masuk klinik, hospital, bulan depan kena balik demam selsema. Ada tips yang kawan-kawan LadyBoss kongsi dengan saya – bagi anak Meal Shakes dan Omega Guard.Saye memang jenis ‘no drug’ person. Kalau anak sakit, rawatannya samada ubat homeopathy, atau supplement Shaklee. Memang kita tahu supplement tidak berfungsi sebagai ubat, tapi ia nya melengkapkan lompong nutrisi dalam tubuh.

Bila anak sakit, maksudnya sel dalam badan ada yang tak sihat. Bila sel tak sihat, senang lah kena serang penyakit. Contoh anak eczema. Ia nya disebabkan immune system dalam tubuh anak memberi reaksi terhadap allergen atau sesuatu yang menyebabkan tubuh tu allergik. Tubuh tend to fight benda yang bagi allergik, menghasilkan kulit yang naik ruam, luka dan bintik berair.

Supplement shaklee bertindak sebagai agen anti radang. Dia tolong kurangkan keradangan kulit, supaya kulit jadi kurang luka, hilang bintik berair etc. Supplement tu Omega Guard lah.

Bila anak demam atau selsema, maksudnya sel dalam tubuh anak kurang nutrisi. Sebab tu lah sel badan ni mudah sangat kena serang virus. Sel ni tak cukup kuat untuk melawan virus. Jadinya kita replenish nutrisi tu dengan memberi anak minum Meal Shakes atau makan Omega Guard.

Meal Shakes ni multivitamin dalam bentuk serbuk. Rasa Meal Shakes ni memang creamy yummy. Kalau budak tak selera makan pun boleh ambil untuk tingkatkan selera makan, kalau budak yang selalu sembelit pun boleh ambil untuk kasi lawas. Meal Shakes penuh dengan vitamin dan mineral penting.

Bila anak batuk-batuk malam, batuk berkahak, maksudnya badan dia sejuk, dada dia sejuk. Jadi kena panaskan tubuh dia dengan Omega Guard. Kasi keluar semua kahak tu, kasi reda batuk dia.

At least itu yang saya dapat simpulkan dari pemerhatian terhadap anak sendiri. Saya tak berapa gemar bagi anak makan ubat yang biasa, sebab kandungan drug atau steroid yang tinggi. Even saye sendiri dah jarang sangat ambil ubat.

Ada beberapa kawan pulak, anak diorang kerap nebulizer. Kak Su dan Kak Nurul. Anak Kak Su hampir tiap minggu kena nebulizer. Anak Kak Nurul pulak kalau batuk je, mesti kena nebulizer. Alhamdulillah lepas ambil Meal Shakes + Omega Guard, nampak perubahan mendadak, dah tak perlu pun nebulizer tu.

Jadi kawan-kawan, kalau anak kerap sakit, apa kata kita melabur sedikit untuk supplements untuk menguatkan antibodi anak. Sedih lah kan bila anak tiap-tiap minggu, tiap-tiap bulan macam wajib pi klinik. Kalau baju cantik, kasut cantik boleh beli, kenapa untuk kesihatan tak boleh melabur sikit kan. Hanya yang sakit yang menanggung perit nya rasa sakit tu, jadi jom sama-sama kurangkan keperitan anak kita.

Jika anda berminat untuk dapatkan Meal Shakes & Omega Guard, boleh hubungi saya 🙂
Khadeejah Hasmad
SMS/Call/WhatsApp: 019 477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID: 858755 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *