Selera Makan Muhamad Bertambah Lepas Makan Meal Shakes
Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee – Bukan Calang-Calang Punya Multivitamin

Meal Shakes. Daripada nama pun dah bunyi macam supplement budak-budak kan 😛

Actually bukan budak-budak je sesuai makan, mak budak pun boleh 😀 Atok budak pun boleh tau! Ooops, asalkan tak bagi kat budak bawah setahun.

Meal Shakes ada banyak kegunaan. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Hari ni saya nak kongsikan 3 pengalaman keluarga saya bersama Meal Shakes :

#1: Sahur Dengan Meal Shakes Mengenyangkan

Saya sangat lah suka bancuh Meal Shakes bersama ESP dan Performance Drink untuk instant sahur puasa. Alhamdulillah kenyang dan bertenaga hingga waktu berbuka!

Asalnya saya bancuh ESP dengan Performance Drink je. Not bad. Tapi sebab suami saya suka sangat rasa Meal Shakes, dia minta saya bancuh tiga supplement ni sekaligus. Bila rasa, not bad jugak. Sebab Meal Shakes ni ada bau dan rasa Vanilla yang kuat, memang sedap.

Sahur dengan kombinasi Meal Shakes, ESP dan Performance Drink

Tapi part bertenaga tu, memang rasa lain sikit berbanding bila bancuh hanya ESP dengan Performance Drink saja. Bila tambah Meal Shakes, rasa lebih bertenaga.

#2: Meal Shakes Bantu Naikkan Selera Makan Muhammad

Muhammad memang makan nasi. Tapi kalau takde mood, dia tak makan. Kalau mood nak main sepanjang hari, memang tak layan lah nasi.

Tapi alhamdulillah, bila konsisten minum susu bancuh bersama Meal Shakes, selera makan bertambah. Separuh pinggan dewasa tu, Muhammad boleh habiskan at one go!

Selera Makan Muhamad Bertambah Lepas Makan Meal Shakes

Ooops, tapi dia tak obesiti. Obesiti bukan bila anak kita sangat berselera makan, maka dia wajib gemuk atau wajib obese.

Sebaliknya Obesiti ni sebab terlalu banyak makanan rapu yang di makan.

Cer tengok anak saya dalam gambar tu. Sedang kurus aje. Sebenarnya kurus kering gak tu. Tapi banyak makannya.

#3: Asthma Muhammad Semakin Baik Dengan Meal Shakes

Keluarga sebelah suami saya ada masalah asthma, resdung dan seangkatan dengannya. Jadi expected lah anak-anak kami akan warisi.

Tanda Awal Asthma

Muhammad umur 3 tahun lebih, dah mula nampak tanda asthma. Tanda macam bila lepas aktif bermain, dia akan batuk. Kalau malam terlalu sejuk, dia akan batuk.

Batuk ni pulak bukan batuk biasa. Batuk sampai muntah yang sangat banyak. Sampai masa tidur pun, batuk banyak sangat sampai muntah keluar macam air terjun cover semua kepala dan badan.

Memang sedih tengok.

Alat Inhaler Untuk Lelah Muhammad

Tapi tak pernah cerita kat orang, sebab apa gunanya pun. Huhu. Bila dah jumpa solusi, baru nak cerita, supaya dapat bantu orang lain yang hadapi masalah yang lebih kurang sama.

Jumpa Doktor dan Pediatrician

So mula-mula jumpa doktor kat Kerteh. Doktor Kerteh Klinik Syed Badaruddin, dia yang first terangkan. Dan Muhammad diberi ubat apa tah, lupa.

Ubat tu untuk elak dari Muhammad betul-betul kena asthma. Doktor cakap, stage Muhammad ni, baru awal kena. Belum kritikal sampai kena pakai inhaler.
Next few weeks, suami saya rasa macam nak jumpa pakar kanak-kanak. Kami pergi ke Tropicana Medical Centre, dan pediatrician bagi ubat asthma yang sedut dengan penyedut. Sekali je guna sehari.

Omega Guard dan Meal Shakes

Meal Shake dan Omega Guard Untuk Lelah

Suami saya risau kalau terlalu bergantung kepada drug, jadi kami mula konsisten kan Muhammad dengan Omega dan Meal Shakes.

Bancuh bersama susu je. Kalau nak masukkan dalam solid

Ubat doktor ambil juga, jarakkan lah.

Alhamdulillah nampak perkembangan yang memberangsangkan 😀 Muhammad dah tak batuk! 😀

Kegunaan Lain Meal Shakes

Ada banyak lagi kelebihan Meal Shakes termasuk lah supplement yang bagus untuk ibu mengandung yang tak boleh telan pil, elak anak sembelit dan kecantikan wajah.

Harga Meal Shakes

Harga satu tin Meal Shakes yang bertahan hingga 2 bulan, hanya RM 113.75 sahaja.

Boleh kongsi anak, mak, ayah satu keluarga lah ^_^

Bulan ni, bulan May ada promosi beli 6, percuma 1 tin Meal Shakes, total hanya RM 682.50 sahaja.

Kalau beli 6 tin Meal Shakes bersama 1 botol Omega Guard, anda boleh dapatkan keahlian Shaklee secara percuma!

Kalau nak order, contact je saya:

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *