Eczema | Tips Kecantikan | Vitamin E Complex

Pengalaman Kami Mengurangkan Eczema Bersama Shaklee

Eczema ni sejenis penyakit kulit.

Sebenarnya eczema terjadi sebab ada sesuatu trigger immune system dalam badan.

Contoh nya hama kucing, badan sesetengah orang tak boleh serasi dengan hama kucing, jadi immune system akan bertindak melawan hama tu. Jadi lah keluar luka-luka berdarah, kadang-kadang bintik berair.. Iskk.memang meruntun jiwa la tengok.

Muhammad Di Serang Eczema

Pengalaman dengan anak sendiri, saye tak expect pun Muhammad kena eczema walaupun tahu hubby ada resdung.

Sebabnya sejak kecik masa start makan solid, dia memang tak pernah pantang apa-apa. Telur ke, daging ke, ayam ke, semua yang kitorang makan,Muhammad makan.

Sampai lah satu hari, ada kucing datang beranak kat rumah. Saye ingatkan ok.

Ye lah, kat Shah Alam Muhammad memang kawan dgn kucing. Tapi sebenarnya kucing ni pun ada byk jenis. Kalau yang kita bela, kebersihan dia terjamin lah kot. Tapi yang entah datang dari mana ni, kena hati2 lah.

Muhammad suka dgn anak2 kucing tu, as usual.

Bila tah, start naik luka besar kat telinga. Ingatkan sebab dia dok garu ngan kuku, tapi kat sebelah je.

Lagi satu kitorang suspect ice cream.

Ada satu brand ice cream ni, kitorang baru je try. Not sure, tapi kitorg assume luka Muhammad sbb kucing dan ice-cream. Ice cream kan ada susu. Kot lah susu tu tak serasi ke.

Bermula Rawatan Semulajadi

To ensure what it is, kitorang jumpa doktor klinik rantau dan jumpa doktor klinik homeopathy. Dan Muhammad di sahkan eczema.

Long story cut short, at the end, kitorg decide utk Shaklee kan aje Muhammad.

Reason wise- kalau guna ubat doctor klinik biasa, confirm ubat klinik bersteroid dan ada side effect. Ubat batuk pun tak elok utk toddler.

Kalau guna ubat homeopathy, saye tak sanggup. Huhu. Memang dia merawat eczema dari punca, tapi semasa healing process tu, keluar laaaagi banyak luka dan bintik berair. Bagus, tapi tak sanggup. Cukup lah keluar sikit dah rasa sedih.

Jadi, Shaklee lah is the best option. Safe, non-drug, tak keluar healing effect.

Supplement Yang Bantu Kurangkan Eczema Muhammad

Kitorg bagi ESP & Omega Guard utk Muhammad consume.

Then sapu luka dengan Vitamin E dan Herbal Blend. Lepas tu cuci sikit dgn GLA. Haha. Vitamin E ni ada grape seed, so warna dia ungu, mmg bau ala2 buah plum gitu. Bila nampak berkuping2, saya kopek slow2, sapu GLA.

Alhamdulillah sangat3, nampak kesan memberangsangkan. Macam tak pernah luka pun, ye juge.

ESP+ Omega Guard pun kena consisten.

Kalau tak, dia naik lagi kat kepala, badan. Kira ESP + Omega Guard ni bantu rawat dari dalam. Vitamin E bantu rawat kulit luar.

Vitamin E bukan takat kasi kulit nampak smooth, tapi memastikan takda infection kat situ. Cepat sangat Vitamin E ni buat kerja. Sapu pagi, tengahari dah nampak reda. Dia cepat2 heal the wound supaya tak de infection.

Sekarang ni dah takda luka kat telinga. Tinggal merah2 je.

Keep on sapu Vitamin E. Yang kat badan, kaki lambat sikit. Tak sure sebab apa. Sebab peluh byk kot kat situ nak compare dengan kat telinga

Tak sampai seminggu pun, sebab luka ni kitorg detect awal, jadi boleh prevent lah perebakan dia. Eh betul ke ayat 😛

Kalau baby yang blm start solid dan ibu fully bf, ibu lah makan supplements tu utk salur kat baby.

Kalau org dewasa yg kena, senang sikit kot. Sebab bukan takat sapu Vitamin E,siap boleh makan lagik utk expedite the healing. Plus kan dgn ESP, Omega Guard.

Nak cuba rawat eczema dgn Shaklee?

Nilainya lebih kurang RM 600 untuk kegunaan sebulan – 3 bulan

  • ESP
  • Omega Guard
  • Vitamin E
  • Herbal Blend

Untuk lebih penjimatan, anda boleh daftar jadi ahli untuk terus dapatkan harga ahli.

Mahu dapatkan Set Eczema? Hubungi saya :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755
p/s: Ini gambar lepas lebih kurang 2 3 hari selepas bintik2 berair keluar. Dah x nampak kan bintik tu? Dan alhamdulillah sgt3, asalnya ada luka lebih besar kat sebelah telinga, cam bulat.
Tapi tengok gambar, cam never had any wound at all kan? ^_^ Syukur Alhamdulillah
* Entry ini tidak bertujuan untuk mendiagnos penyakit. Perkongsian peribadi semata-mata ^___^

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *