:'(
Muhasabah

MH 370 – Doa Kita Diperlukan…

Masa mula-mula tahu hilang flight MH 370 ni, tak rasa apa sangat. Ye lah, mungkin hilang pagi, dan jumpa tengahari.  Tapi bila dah menjelang tengahari, saya mula rasa berdebar.

Saya tiada family on the flight., tapi tetap rasa berdebar. Bila petang menjelang….. Tak tahu nak rasa apa. Sedih sangat nak fikir. Saya masih dikurniakan Allah keselesaan untuk tidur di dalam rumah, bagaimana nasib mereka?

Malaysia Airlines adalah penerbangan favorite saya. Walaupun Air Asia dan Malindo Air lebih murah, tapi tak boleh lawan hospitality dan service MAS yang tip top. Walaupun hari tu ada isu nasi lemak MAS, tapi still, bagi saya MAS is still the best!

lets pray for MH 370

Mari kita hentikan lah spekulasi, khabar angin entah dari mana. Fikirkan lah perasaan ahli keluarga atau saudara mara anak kapal. Cuba letakkan diri kita di tempat mereka.

Cuba kita bayangkan yang kita sekarang dalam MH 370. Agaknya apa kita nak orang lain buat?

Ya Allah, sesungguhnya yg di langit dan dibumi ini milik-MU..

Apa yg berlaku adalah ketentuan-MU..

Kami mohon kasih sayang- MU ya robbi

Berilah kekuatan dan ketabahan kepada semua ahli keluarga penumpang2 MH370 yang sedang dalam kesedihan dan kedukacitaan

Berikanlah sebarang tanda utk pesawat itu utk ditemui dan mudahkan lah untuk menemuinya ..

Hanya pada-MU kami menyerah dan hanya pada-MU kami mohon pertolongan.. Aamin

Panjang2kan lah doa ini .. Sebab kita tak tahu antara mereka yg membaca dan mengaminkan doa ini mungkin orang itu doanya itu yg paling makbul ..

Segalanya dalam penglihatan Allah..

Allah sedang melihat mereka…

Allah lah juga sedang menjaga mereka.

Cuma……. Allah belum temukan kita dengan mereka. Allah tahu mereka di mana, sedang buat apa. Allah tahu betapa galaunya, hibanya hati ibu bapa, suami isteri mereka..

Mari kita sedekahkan Yassin kepada mereka di setiap selepas solat fardhu kita.

Ayat-ayat Quran berikut saya dapatkan dari FB Zuli Omar, jom kita amalkan..

Doa MH 370

Assalamualaikum..

Mari kita sama sama.. baca ayat 82 dari Surah Yassin.. banyak banyak..

Mohon doa.. Allah jumpakan rescuers walau dari negara mana sekalipun dengan MH370 beserta semua pilots, crews and passengers.

Bagi ilham to the rescuers.. kasi balik segala ilmu yang ada pada rescuers. dari boss paling atas.. sampai ke anggota yang either jalan kaki.. naik boat..

Tajamkan penglihatan anggota yang sedang buat tinjauan.. walau pun laut itu luas… tanah berbukit berpokok.. keluarkan lah apa yang terselindung, Aamin.

Kesian family.. terseksa perasaan.. orang yang dinanti hilang ta sampai.. tanpa berita SAHIH.

Sesungguhnya Allah bole buat apa sahaja. Segala urusan milik DIA… kita doa.

doa MH 370 lagi

Sepang, 8 March 2014: Malaysia Airlines is still unable to establish any contact or determine the whereabouts of flight MH370.

Ya Rabb.. curahkan ilham pada team yang pegi cari mereka secepatnya .. Aamin

doa MH 370 lagi lagi

Meh doa semua… rescuers mesti penat tu.. laut luas..

Ya Rabb… please supply the rescuers with maximum energy. Please let them be productive… even with little sleep and rest..
Please make all of them calm and never give up. Aamin.

:'(
Sangat berharap…. :'(

Doakan keselamatan mereka. Tepis segala khabar angin yang belum rasmi. They need our prayers..

Lagi printscreen yang buat saya sebak mengalir air mata.. sumber, klik FB.

Mengalir air mata baca :'( Ya ALLAH......
Mengalir air mata baca :'( Ya ALLAH……

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *