Breastfeeding Tips

Milk Collector Elak Pembaziran Susu Ibu

Kadang masa kita breastfeed, yang sebelah lagi akan stimulated dan mula menitik air susu. Sayang, kan?

Mana tahu yang menitik tu boleh terkumpul sampai 1 oz  T_T

Ada baby ok je kalau sambil dia breastfeed, sambil maknya pam kat sebelah lagi satu.

Tapi ada baby tak suka.

Jadi pasrah je lah mak tengok susu menitik kat sebelah. Huhu.

Dah tu, cemana nak buat?

Korang boleh cuba cari Milk Collector atau Milk Saver, khas untuk kumpul susu yang menitik. Daripada terbazir gitu aje, baik lah simpan kan?

image

Saya tak pernah pakai sebab tak simpan stok. Tapi pernah lah nampak kat Baby Expo. Saya tak jual tau.

Boleh search Google, Milk collector Avent atau Medela. Ai nak buh gambar sini, segan 😛 Sebab gambar breastfeeding woman yang real aje yang ada >_<

Moga perkongsian ini bermanfaat buat anda 😀

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *