cara hilangkan badan letih wanita
Tenaga

Minuman Tenaga Semulajadi Untuk Hilangkan Letih dan Lesu Badan

Saya memang sejak zaman sekolah adalah sangat cepat penat dan letih. Biasanya tengahari tu memang minta tidur aje lah.

Kalau mak nak paksa saya siapkan assignment-mak ajar kami adik-beradik di rumah, saya kena minum coffee.

Saya sampai dah hafal nama-nama instant coffee waktu itu dan tahu dah mana yang berkesan dan mana yang tak berkesan untuk hilangkan mengantuk.

Cumanya bila saya minum coffee, badan akan rasa menggeletar semacam. Hari ini baru tahu yang kafein menarik nutrient dalam badan, jadi Kalau jenis orang susah nak makan banyak, bila minum coffee bertambah lah kurus kering.

Saya teruskan minum coffee semata-mata untuk bertenaga lebih-lebih lagi waktu bekerja di pejabat, hingga lah kahwin.

Berhenti Coffee Sebab Mengandung

Tapi bila mula mengandung anak pertama, saya berhenti minum coffee. Biasalah kan, kita masa mengandung anak pertama semua benda nak berhati-hati itu tak boleh ini tak boleh.

Masa bersalin dan mula menyusukan anak pun, saya tak minum coffee. Boleh dikatakan saya ‘ban’ coffee sejak disahkan ada anak.

Tapi itu lah, Tuhan saja yang tahu betapa dahsyatnya rasa letih masa mula-mula dapat anak, tambah dengan anak menyusu badan sepenuhnya. Memang rasa macam kena perah segala tenaga. Padahal waktu ini saya belum buat apa pun kerja rumah.

Kalau masa belum ada anak pun letih cepat, dah ada anak berkali ganda sampai selalu rasa nak pengsan. Pernah juga dek tak tahan, terdetik di hati rasa macam nak bagi anak minum susu formula walaupun susu badan melimpah ruah. Sebab nya hanya kerana saya sangat tak larat.

cara hilangkan badan letih wanita

Tapi sebab belum mahu mengalah, saya mula cari kot lah ada cara atau ada minuman tenaga untuk hilangkan letih badan, tapi bukan kafein dan tiada side effect pada baby.

Akhirnya saya jumpa minuman tenaga dari  Shaklee.

Minuman tenaga terbaik untuk semua golongan termasuk wanita

Antara banyak-banyak minuman tenaga dalam Shaklee, sebagai ibu menyusu yang sibuk dengan kerja seharian, saya paling suka combo Set Minuman Tenaga. Set ini mengandungi Vivix (sangat penting), Performance Drink dan Cinch Tea.

minuman untuk hilangkan badan cepat letih

  • Cinch Tea untuk hilangkan mengantuk
  • Performance Drink untuk kekal hydrated supaya tak lembik walaupun aktif seharian
  • Vivix paling penting untuk buat badan rasa segar dan hilangkan letih dan lesu badan

Biasanya saya bancuh semua bersekali pada waktu pagi dalam shaker 800 ml dan minum dari pagi sampai petang. Memang sedap badan.

Dah tiada kena tidur waktu tengahari sebab penat badan. Urus anak-anak kecil yang macam-macam ragam pun alhamdulillah dah boleh handle, termasuk hantar dan ambil anak.

Stay up malam buat kerja

Kalau kata lah nak stay up buat kerja bisnes tengah malam, memang ini pilihan saya. Minum jam 10 malam, insya-Allah boleh stay sampai jam 2 pagi dan tetap boleh bangun jam 530 pagi sebelum Subuh.

Saya nak kongsi juga pengalaman rakan-rakan yang lain yang turut bertenaga ambil Vivix.

3 Pengalaman Bertenaga Dengan Minuman Tenaga Shaklee

Testimoni #1 : Bertenaga kerja long hours

Saya bangun pagi jam 5.30 pagi. Selepas mandi saya akan terus membuka peti ais dan mengambil satu sudu teh Vivix bersama secawan air masak.

Secara jujurnya saya dapat bertahan dari segi energi memandu ke pejabat yang agak jauh kira-kira 70km sehala dan kerja long hours tanpa rasa letih.

cara hilangkan letih badan

Testimoni #2 : Stamina semakin pulih

Akak rasa makan Vivix dapat pulihkan stamina dan kurang dapat jangkitan penyakit.

minuman untuk hilangkan letih badan

Testimoni #3: Badan rasa lebih bertenaga

Badan tak letih macam sebelum ini dan rasa lebih bertenaga. Sebelum ini selalu juga sakit kepala lebih lagi masa keluar rumah. Cuaca panas. Tapi sekarang dah tak sakit, Alhamdulillah.

tonik hilangkan badan penat

Ramai lagi pengguna Vivix yang rasa sangat bertenaga selepas amalkan minuman supplement ini dengan konsisten, baik golongan yang masih muda atau warga emas.

Seronok kan bila badan rasa sedap macam-macam kerja boleh diselesaikan.

Kawan pembaca nak dapatkan minuman tenaga yang saya dan kawan-kawan amalkan?

Cara dapatkan Minuman Tenaga Vivix

Harga set minuman tenaga yang saya amalkan (Vivix, Performance Drink dan Cinch Tea) adalah RM 730. Untuk dapatkan lebih penjimatan, anda boleh daftar terus jadi ahli Shaklee dengan menghubungi saya di :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *