Muhammad Belajar Substraction

Lambat betul nak progress kan Muhammad dari Addition kepada Substraction sebab Mak dia asyik sibuk pelbagai distraction 🤣

Ada ajar kira pakai jari, tapi agak sukar untuk Muhammad faham. Jadi kena cari cara lain.

Hari ni saya nak kongsikan penemuan baru saya.

Saya bersyukur Muhammad suka buat Worksheets walaupun dia lelaki, tapi kena the right Worksheets lah.

Mula-mula saya cari Substractions Worksheet bertemakan Superheroes.

Tapi tak jumpa.

Tiba-tiba jumpa yang lebih menarik. Iaitu Worksheet yang siap ada demo macam mana nak buat operasi tolak.

Google Substraction Worksheet

Muhammad suka dan buat semua.

Mula-mula memang kita nak kena bagi tugasan yang sangat mudah sebab nak bina confidence level anak.

Bila anak senang buat, dia yakin; dia akan nak buat lagi dan lagi.

Masa ini lah kita boleh step up level susah tugasan.

Hari ini suami saya printkan Worksheet versi 2 digit tolak 1 digit.

Tapi kali ini ada bantuan alat mengira.

Belum ajar pakai calculator lah.

Suami saya sangat tertarik dengan website education.com ini.

End goal belajar mengira adalah supaya Muhammad boleh

  • Mahir asas beli barang
  • Kemudian tahu asas bisnes iaitu untuk kira-kira untung rugi dan jual barang

Jadi kami tak lah fokus Muhammad pandai arithmetic ke, algebra ke melainkan passion dia ke situ.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares