|

Nutriferon Menguatkan Imun Sistem

Biasa kalau demam sikit, pening kepala atau sakit apa-apa, kebanyakan kita mesti cari panadol dulu, betul tak? Walaupun saya tak makan panadol, saya pasti akan cari ubat yang lebih kuat seperti actifed, clarytine atau clarinese.

Tapi sejak amalkan Shaklee, saya mula ketahui tentang Nutriferon, atau sering dikaitkan dengan menguatkan imun sistem kita. Nutriferon biasanya  menggantikan panadol dan ubat drug yang lain.

image

Bagaimana Nutriferon bekerja?

Apabila kita sakit

Bila kita sakit, virus dan bakteria akan masuk dalam sistem tubuh kita. Virus akan cuba merosakkan tubuh. Apabila tubuh perasan ada virus sedang masuk, tubuh akan membebaskan Interferon dengan serta merta merta

Apa itu Interferon

Interferon merupakan sejenis protein dibebaskan oleh tubuh apabila virus, bakteria atau sel tumor masuk ke dalam tubuh. Interferon bertindak seperti alarm bell yang merangsang sistem pertahanan badan untuk kenal pasti dan bunuh virus dan bakteria.

Virus dihapuskan

Interferon akan ‘memanggil’ sel darah putih untuk membunuh bakteria dan virus. Semakin banyak interferon terhasil, semakin cepat lah sel darah putih keluar untuk menyerang bakteria dan virus jahat.

Peranan Nutriferon

Nutriferon akan merangsang tubuh kita menghasilkan Interferon yang secukupnya. Biasanya Nutriferon mengambil masa 3-hari utk membantu tubuh pulih dan sihat seperti sedia kala.

Oleh kerana Nutriferon membantu merangsang Interferon, Nutriferon telah digunakan secara meluas untuk pelbagai tujuan. Ia termasuk demam, selesema, batuk bahkan kanser sendiri.

Pengalaman peribadi

Alhamdulillah keluarga saya memang amalkan Nutriferon. Kalau demam atau selesema, Alhamdulillah cepat baik. Biasanya kami gabungkan dengan Performance Drink dan Garlic

Suami saya juga amat puas hati dengan Nutriferon. Suami saya mempunyai resdung dan sejenis alahan, iaitu kalau tidur lewat sikit, atau kalau tak cukup tidur, suami akan datang selesema berpanjangan sampai tak boleh buat kerja.

Alhamdulillah jika beliau amalkan Nutriferon, esok paginya tak perlu terbaring di bilik untuk layan sakit.

Nutriferon untuk 30 sachets hanya berharga RM 180. Anda boleh jadikan ia sebagai first aid kit untuk mengganti panadol. Ini kerana Nutriferon adalah semulajadi sepenuhnya.

Ia dihasilkan dari ekstra biji labu, dan beberapa tumbuhan herba semulajadi dan telah pun menjalani ujian klinikal serta melalui kajian selama 40 tahun sebelum di paten oleh pihak Shaklee.

Dapatkan Nutriferon anda hari ini!

Hubungi saya untuk order:

Khadeejah Hasmad
Pengedar Shaklee Kerteh & Paka, Terengganu
SMS/Whatsapp /Call: 019- 409 3457
Email : [email protected]
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.