Omega Guard

Omega Shaklee Larutkan Styrofoam, Tak Bahaya ke?

Kecoh sebentar tentang isu Omega Shaklee (minyak ikan Shaklee) boleh melarutkan styrofoam). Siap ada pihak buat home party kemudian demo antara Omega Shaklee dan Omega brand lain tunjuk depan mata

Haah memang betul Omega Shaklee boleh larutkan styrofoam. Dah ade orang tolong buatkan test 😉 Persoalannya, betul ke bila Omega Shaklee larutkan styrofoam, maka ia berbahaya?

omega shaklee
Shaklee Omega Guard

Jawapan versi pendek dari pharmacyst, TIDAK BERBAHAYA. Melainkan arteri anda di perbuat dari styrofoam. Building block organ kita lain kot.

Jawapan versi panjang:

Styrofoam cair disebabkan minyak ikan adalah pelarut organik. Lebih tinggi kadar hidrofobik minyak ikan tersebut (kadar larut dalam minyak), maka lebih cepat lah cawan styrofoam tu mencair.

Jadi, cawan styrofoam tu memang patut mencair pun bila diletak minyak ikan, TAPI BUKAN sebab minyak ikan tu berasid atau berbahan kimia, ia cuma berkaitan tahap ‘kelarutan’

Dalam bidang Kimia (tak ajar kat sekolah kot, tp kat Universiti rasanya belajar masa First year 😛 ), benda – benda yg mempunyai polarity attraction yg sama akan melarut.

Dalam hal ini, minyak ikan mempunyai kutub yg sama dgn polisterin. Jadi polisterin akan cair bila kena minyak ikan.

Tapi kenape bila bungkus ikan dgn polisterin tak cair pun?

Sebab itu ikan, bukan minyak ikan. Nak dapatkan minyak ikan yg tinggi kandungan DHA/EPA bukan semudah makan seekor ikan kembung goreng. Jadi kalau minyak ikan yang tak melarutkan styrofoam/polisterin tu, sah-sah lah kandungan DHA/EPA dia tak tinggi.

omega guard shaklee
Ikan oh Ikan

 

Anda nak dapatkan minyak ikan terunggul di dunia, Omega Guard Shaklee? Submit order di SINI sekarang!

Untuk sebarang persoalan, boleh isi form di bawah, dan tekan butang submit 🙂

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *