Search Results for: europe

Cara Untuk Ke Jungfraujoch di Switzerland
Europe | Jungfraujoch | Switzerland

Cara Untuk Ke Jungfraujoch di Switzerland

Walaupun Jungfraujoch terkenal sebagai ‘Top of Europe’, hakikatnya ia adalah gunung kedua tertinggi di Eropah. Tertinggi adalah Mont-Blanc di France; agaknya sebab discover lambat sikit dari Jungfrau. Cara sebut Jungfraujoch adalah Jungfrauyoh – frau tu ‘r’ nya bunyi ditekankan. Untuk ke Jungfraujoch, ambil train ke Kleine Scheidegg (Klaine Shaideg) terlebih dahulu. Rujuk train route di…

Ubat Gout Semulajadi Yang Terbaik Dan Berkesan
Gout

Ubat Gout Semulajadi Yang Terbaik Dan Berkesan

Sakit gout ini bukan macam sakit demam selsema, tapi kalau kena, sampai kena ambil painkiller nak menahannya. Kalau siapa pernah kena gout ini, bukan takat kena serang di ibu jari kaki, tapi kadang juga gout ini serang sendi-sendi lain seperti di lutut dan di tangan. Hari ini saya nak kongsikan beberapa kisah pesakit gout yang…

5 Cara Merawat Gout Supaya Tak Perlu Kerap MC
Gout

5 Cara Merawat Gout Supaya Tak Perlu Kerap MC

Gout adalah sejenis penyakit keturunan yang biasanya menyerang kaum lelaki. Jarang atau hampir tak pernah lah dengar wanita kena. Biasanya gout menyerang di waktu tengah malam atau sebelum subuh. Sakitnya mencucuk macam berjalan atas serpihan kaca. Bahagian diserang juga akan membengkak dan naik merah menyebabkan susah nak jalan. Pulak tu sakit gout ini bila datang, lambat…

Kesan Brexit Kepada Saya
Uncategorized

Kesan Brexit Kepada Saya

Saya ni bukan lah seorang yang selalu cakna bab ekonomi.  Tapi bila mula cakna, rasa macam takde lah nak melayan isu viral di Facebook Malaysia yang serabut kepala.  Ada isu lagi besar di dunia.  Ok, kembali kepada Brexit.  Brexit adalah singkatan kepada Britain dan Exit.  Ia adalah sempena Great Britain keluar daripada European Union.  Oleh…

Cara Nak Dapatkan Tiket Flight Murah
Travel Tips

Cara Nak Dapatkan Tiket Flight Murah

Saja lah nak kongsi kat sini, mana tahu masih ada kawan-kawan yang belum tahu 😉 Saya bukan lah frequent flyer, tapi kalau nak fly tu, saya akan pastikan flight tu adalah selesa dan paling penting jimat dari harga biasa. Bukan tunggu jadi jutawan, then boleh travel tau. Sapa ada mindset gini, jemput baca entry 6-tabung…

Lecithin – Bantu Kuatkan Ingatan & Pecah Lemak
Lecithin

Lecithin – Bantu Kuatkan Ingatan & Pecah Lemak

Lecithin Shaklee mengandungi kolina yang penting untuk membantu menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf Penguat memori Oleh kerana Lecithin mengandungi kolina, ia sangat bagus untuk membantu menguatkan memori. Ini kerana otak sendiri mengandungi kolina. Pengalaman saya, selepas berpantang,…

5 Makanan Untuk Sakit Sendi Lutut
Sakit Sendi | Tips Kesihatan Sendi

5 Makanan Untuk Sakit Sendi Lutut

Sakit sendi terjadi disebabkan oleh kecederaan pada ligament atau tendon yang menyelaputi sendi. Sakit sendi juga berlaku apabila terdapat radang pada sendi seperti arthritis, osteoarthritis dan gout. Sakit sendi boleh dilegakan dengan mengamalkan gaya pemakanan yang sihat untuk sendi. Selain daripada itu, orang yang selalu sakit sendi juga dinasihatkan untuk cuba kurangkan berat badan kerana sendi…